Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Biovrt
  • 16.02.2019. 10:30

Udruga Biovrt: Dođite na predavanja i razmijenite sjemenja starinskih sorti

Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom" posjetit će 17 mjesta/gradova i održati predavanja na temu "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i "Vrtlarenje u skladu s prirodom".

Foto: Udruga Biovrt
  • 693
  • 314
  • 0

Brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost, održat će tijekom proljeća Udruga "Biovrt – u skladu s prirodom".

"Posjetit ćemo 17 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i "Vrtlarenje u skladu s prirodom" te razmjene sjemenja. U sklopu predavanja održat će se i predstavljanje istoimene knjige "Vrtlarenje u skladu s prirodom" autorice i predavačice Silvije Kolar-Fodor. Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, naučite više o važnosti uzgoja zdrave hrane, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima", najavljuju iz Udruge. 

Popis mjesta gdje će održati predavanja i razmjene sjemenja: 

19.02. Šenkovec, 23.02. Varaždin, 03.03. Karlovac, 07.03. Samobor, 12.03. Sveti Ivan Zelina , 14.03. Koprivnica, 15.03. Donja Stubica, 21.03. Pula, 22.03. Pazin, 23.03. Rijeka, 28.03. Novska, 29.03. Jastrebarsko, 03.04. Našice, 04.04. Čepin, 05.04. Đakovo, 06.04. Slavonski Brod (s tim da su već 14. veljače bili u Lepoglavi).

Više o mjestima i terminima održavanja pročitajte ovdje

"Na predavanju "Vrtlarenje u skladu s prirodom" ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. Na predavanju "Sjeme kao zalog naše budućnosti“ će prezentirati zbog čega je sjeme veliki faktor u održivosti i neovisnosti svake obitelji, kao i zajednice u cjelini.

Silvija Kolar-Fodor

Saznat ćete zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako skupiti sjeme glavnih povrtnih vrsti, kako ih čuvati i kako skupiti sjeme u godinama s vremenskim izazovima – kojima sve češće svjedočimo. Silvija će također pokazati načine izdvajanja i skupljanja sjemena. Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme povrća iz biovrta", navode iz udruge Biovrt. 

Inače, na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. Ako nemate sjeme za razmjenu, dodaju, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.


Tagovi

Udruga Biovrt Predavanja Sjeme Razmjena sjemena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).