Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno manifestacija
  • 14.08.2015. 15:10

Učkarski sajam na najvišoj planini Kvarnera!

Učkarski sajam ove se godine održava 06. rujna 2015. odnosno prve nedjelje u mjesecu rujnu, s početkom u 10:00, a završetkom u 20:00 h. Mjesto održavanja sajma je prijevoj Poklon, Park prirode, Učka.

  • 158
  • 10
  • 0

Učkarski sajam manifestacija je koja prvi puta organizirana 2007. godine s ciljem da se posjetiteljima približi zaštićeno područje Parka prirode Učka te njegova kulturna i etnološka baština kroz autohtonu gastronomsku ponudu, stare zanate, glazbu i običaje, a malim lokalnim proizvođačima omogući da svoje proizvode i djelatnost prezentiraju široj javnosti.

Više od 10 tisuća posjetitelja

Učkarski sajam na najvišoj kvarnerskoj planini redovito okuplja više od 10 tisuća posjetitelja koji uživaju u velikoj ponudi autohtonih proizvoda lokalnih proizvođača praćenoj bogatim gastronomskim i zabavnim programom, osmišljenima da predstave autentičan način života učkarskog podneblja.

Učkarski sajam ove se godine održava 06. rujna 2015. odnosno prve nedjelje u mjesecu rujnu, s početkom u 10:00, a završetkom u 20:00 h.

Prezentacija lokalnih proizvoda

Na sajmu, koji se održava na prijevoju Poklon, predstavljaju se mala obiteljska gospodarstva iz mjesta koja gravitiraju Učki, kao i kulturne udruge koje se zalažu za očuvanje bogate kulturne baštine ovoga kraja. Posebno zanimljiv djeci, ali i odraslima, jest tor u kojem se mogu upoznati izvorne životinjske pasmine istarske i kvarnerske regije.

Posjetitelji tako mogu na jednom od 30-tak prodajnih štandova kupiti lokalne tradicionalne proizvode, pogledati prikaze starih zanata i etno izložbe, u uređenom toru autohtone vrste domaćih životinja, uživati u višesatnom kulturno-zabavnom programu, ponešto naučiti na jednom od edukativnih predavanja, uživati u lokalnim jelima ili pak jednostavno provesti dan na svježem zraku u Parku prirode Učka.


Tagovi

Učkarski sajam Učka Obiteljska gospodarstva Izvorne pasmine Istra Kvarner Autohtoni proizvodi Prijevoj Poklon


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?