• Budućnost šuma
  • 15.10.2017. 16:30

U Zlatnoj Gredi o budućnosti hrvatskih šuma

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek poziva vas na okrugli stol pod nazivom "Kakva je budućnost hrvatskih šuma?", koji će se održati u Eko centru Zlatna Greda.

Foto: Kletr/bigstockphoto.com
  • 296
  • 25
  • 0

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek poziva vas na okrugli stol pod nazivom "Kakva je budućnost hrvatskih šuma?", koji će se održati u Eko centru Zlatna Greda, 20.10.2017. s početkom u 11.00 sati.

Novosti u prijedlozima novog Zakona o šumama i Zakona o lovstvu, ali i aktualno stanje na terenu potaknuli su brojne rasprave u javnosti:

  • Potpuna zabrana pašarenja i žirenja u šumama
  • Šume kao nova igrališta za golf
  • Ograničavanje slobodnog i neometanog kretanja šumama

Način upravljanja i korištenja šuma

Ovim okruglim stolom želi se potaknuti šira rasprava o načinu upravljanja i korištenju šuma kao prirodnih i javnih dobara koja su na raspolaganju svim građanima, te veću ulogu javnosti u kreiranju javnih politika gospodarenja i korištenja hrvatskih šuma. Okrugli stol namijenjen je svim zainteresiranim dionicima, upravljačima, korisnicima prostora, medijima

Okrugli stol organizira se u okviru projekata "Transformacija - Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima" i "Commun Sense - Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim i prostornim resursima" financiranih iz Europske Unije u sklopu programa IPA, a sufinanciranih od Ureda za udruge Vlade RH. Više o projektima Transformacija i Commun Sense možete saznati ovdje.

Svoj dolazak potvrdite na e-mail: [email protected] ili telefon 031 565 180 najkasnije do 18.10.2017.

Foto: Kletr/bigstockphoto.com


Tagovi

Šume Budućnost Korištenje Upravljanje Okrugli stol Zlatna Greda Zeleni Osijek 2017


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Visoravan Veliko Rujno na Velebitu