Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mesna industrija
  • 11.11.2015. 15:20

U Zagrebu održan Međunarodni kongres nutricionista

Osim nutricionista i drugih domaćih i stranih stručnjaka, na kongresu su sudjelovali i predstavnici hrvatskih mesnih industrija.

  • 147
  • 11
  • 0

U sklopu 3. Međunarodnog kongresa nutricionista održanog u Zagrebu, predstavnici PIK-a Vrbovec d.d. održali su predavanje na temu Integracija suvremenih trendova u hrvatskoj mesnoj industriji, te usput stručnoj javnosti predstavili edukativni projekt Manje je više, koji naglašava brigu za potrošače.

PIK proizvodi ne sadrže umjetne boje, pojačivače okusa, soju niti gluten

"PIK Vrbovec, kao jedan od prvih na tržištu, ne samo Hrvatske već i ovog dijela Europe, prepoznao je važnost edukacije potrošača o zdravstvenim vrijednostima proizvoda. U skladu s tim, tvrtka je i ovoga puta odlučila otići korak dalje i informirati svoje potrošače da niti jedan proizvod pod brendom PIK ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju", kazala je je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK-a Vrbovec, koja je na kongresu i predstavila spomenutu kampanju.

Raspravljalo se i o tome je li crveno meso doista štetno za zdravlje

Na kongresu je sudjelovalo više od 300 sudionika, među kojima je bilo predstavnika stručne javnosti odnosno nutricionista, prehrambenih tehnologa, liječnika i farmaceuta, a interesu su dodatno pridonijele i posljednje rasprave oko utjecaja konzumacije mesnih prerađevina i crvenog mesa na zdravlje.

3. Međunarodni kongres nutricionista održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, dok su službenu podršku dali Grad Zagreb i Ured gradonačelnika te zagrebački Prehrambeno-biotehnološki fakultet. Organizatori su bile udruge Hrvatski zbor nutricionista, Nutricionizam Balans i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma zajedno s partnerom, Britanskim društvom dijetetičara (British Dietetic Association).


Povezana biljna vrsta

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Tagovi

Kongres nutricionista Zagreb PIK Vrbovec d.d. Mesna industrija Edukacija potrošača Umjetna bojila Gluten Soja Ines Bertinovec Prehrambeni tehnolozi Kolinda Grabar-Kitarović


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.