Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Granule
  • 19.06.2020. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

U zagrebačkom Botaničkom vrtu osvanule instalacije pod nazivom Granule

U Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu u tijeku je izložba pod nazivom Granule, ambijentalna instalacija keramike.

Foto: Botanički vrt
  • 137
  • 48
  • 0

U Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu u tijeku je izložba pod nazivom Granule, ambijentalna instalacija keramike.

Inače ova izložba se trebala održati u sklopu tradicionalne manifestacije Floraart na livadama zagrebačkog jezera Bundek još u svibnju, no zbog virusa COVID-19, kuglasti planet nije ugledao svjetlo dana. No zahvaljujući PMF-u, svi posjetitelji sada imaju mogućnost uživati u njima, na drugom mjestu i u drugo vrijeme. 

Simboliziraju ono hranjivo i neophodno za rast biljke

Domaćini Botaničkog vrta omogućili su granulama da budu izložene na najljepšem mogućem mjestu, pa se tako na izložbi predstavlja čak 18 keramičarki s 23 skulputure koje su položene na travnjak. 

"One simboliziraju ono hranjivo i neophodno za rast biljke, a položene na travu uspostavljaju međusobnu vezu i govore nam o vezanosti svake životne forme s cjelinom. Razgovaraju, komuniciraju… Kao i njihove autorice koje dijele svoja znanja stečena tijekom vremena. Ono na što nam granule ukazuju jest da pokušamo prepoznati jezik prirode i naučimo ga ponovno čitati. Ako ga ponovno naučimo čitati, poštovanje nas prema planetu, a i planeta prema nama, bit će obostrano“, rekla je Saša Martinović Kunović, voditeljica galerije Modulor.

Voditeljica projekta Marita Burić Teskera otkrila je ideju vodilju koja stoji iza nastanka ove ambijentalne instalacije. “2020. godina je proglašena Međunarodnom godinom zdravih biljaka. U svrhu podizanja svijesti o važnosti zdravog uzgoja nastala je ideja o Granulama. Zamišljene kugle kao hranjiva neophodna za razvoj biljaka izrađene su od keramike. U projekt su uključene vrsne keramičarke iz Zagreba, Varaždina, Velike Gorice, Ludbrega i Mosta na Soči”, rekla je Teskera.

Izložbu u Botaničkom vrtu PMF-a možete pogledati sve do 23. lipnja.


Fotoprilog


Tagovi

Izložba Granule Floraart Bundek Međunarodna godina zdravih biljaka


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]