Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroTerra Istra
  • 04.02.2023. 10:30
  • Istarska, Pazin

U travnju poljoprivredni sajam AgroTerra Istra

Želimo ostati poticaj i podrška svima koji su na bilo koji način uključeni u poljoprivrednu industriju, naglašavaju organizatori.

Foto: Facebook/AgroTerra Istra
  • 1.395
  • 107
  • 0

Drugo izdanje međunarodnog poljoprivrednog sajma AgroTerra Istra održat će se u Pazinu od 14. do 16. travnja u prostoru Školsko – gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta, najavljuju organizatori.

Ove godine posjetitelje očekuju brojni proizvođači suhomesnatih proizvoda, poljoprivrednih proizvoda, alata i strojeva za poljoprivredu, sadnog materijala, cvijeća, voćaka i ostalih biljnih proizvoda, gastronomskih delicija, vina i likera, mliječnih proizvoda te brojnih drugih.

"Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja odmah smo počeli s prikupljanjem prijava za 2023. Prošli je bio vrlo uspješan i okupio je sve uključene u poljoprivrednu industriju koji su odmah iskazali interes za sudjelovanje već sljedeće godine", naglasio je direktor sajma Marko Londero.

Pokrili su, kaže, interese od profesionalnih poljoprivrednika do hobista te ostalih posjetitelja. "Poljoprivredni sajam u Istri je postao točka susreta važnih dionika koji nastoje da ova regija postane i najjača u proizvodnji izvrsnih poljoprivrednih, suhomesnatih i ribarskih proizvoda", istaknuo je.

Besplatan ulaz za sve posjetitelje

Kaže da će unatoč najavama brojnih poskupljenja u svim segmentima, oni zadržati istu razinu cijena zakupa izložbenog prostora kao lani. "Želimo ostati poticaj i podrška svima koji su na bilo koji način uključeni u poljoprivrednu industriju. Tako nastavljamo i s praksom besplatnog ulaza na sajam za sve posjetitelje", dodao je.

Predsjednik Ceha za poljoprivredu Obrtničke komore Istarske županije Dean Matić je najavio da će svojim članovima koji se prijave za izlaganje sufinancirati 50 posto cijene izložbenog prostora.

"Interes za ovaj sajam iskazan je odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja manifestacije, pratile su ga dobre povratne informacije i jako mi je drago da ćemo uskoro doživjeti i njegovo drugo izdanje", izjavila je gradonačelnica Pazina, Suzana Jašić.

Sve više mladih u poljoprivredi

Cilj je, kaže, podržavanje i promocija poljoprivrednika i svih ostalih subjekata koji sudjeluju u proizvodnji hrane.

Poljoprivreda je vrlo bitna gospodarska grana u Istri jer se povezuje s drugim gospodarskim segmentima kao što su turizam i trgovina.

"Ovo je prilika da predstavimo najnovije mogućnosti koje se pojavljuju u poljoprivredi jer se u zadnje vrijeme sve veći broj mladih uključuje u ovu granu gospodarstva, a oni traže neka nova, brža i tehnološki izazovnija rješenja koja će povećati proizvodnju i dostupnost proizvoda na tržištu", zaključio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, dr.sc. Ezio Pinzan.

Kako je bilo prošle godine, pogledajte u videu: 


Tagovi

AgroTerra Istra Poljoprivredni sajam Pazin Marko Londero Dean Matić Ezio Pinzan Suzana Jašić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.