Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenska manifestacija
  • 10.11.2015. 13:00

U Požegi održana manifestacija Okusi jeseni

Turistička zajednica grada Požege svojim je sugrađanima i gostima pripremila brojne priredbe, specifične za jesen.

Foto: TZ Požega
  • 125
  • 16
  • 0

Požežani se ovih dana doista ne mogu požaliti na nedostatak događanja i aktivnosti. Održan je forum na kojem su turistički djelatnici razgovarali kako od slavonskog turizma napraviti brand, s obzirom da postoje svi preduvjeti za to, primjerice, vinske ceste s prelijepim vinogradima i kušaonicama vina, razvijena gastronomija koju u velikoj mjeri čine jela napravljena od domaćih proizvoda i još mnogo toga što bi, zasigurno bilo zanimljivo i gostima iz ostalih dijelova zemlje, a posebno strancima.

Kestenijada, bučijada, ocjenjivanje meda i krštenje mošta

Nakon toga na gradskome trgu u sklopu priredbe Okusi jeseni u Požegi održane su kestenijada, bučijada, ocjenjivanje i degustacija meda te Martinje. Obred krštenja mošta vodio je požeški vinski kardinal Vlado Bauer.

Na brojnim štandovima mogli su se kupiti razni prehrambeni proizvodi i pića, proizvodi od šibe, drveta i lavande, ručni radovi, igračke i suveniri koje su izložili proizvođači, udruge te učeničke zadruge. Također, posjetitelji su uživo mogli vidjeti kako se pripremaju starinska jela i kolači. Uz sve to, organizatoru odnosno Turističkoj zajednici grada Požege, na ruku je išlo i lijepo vrijeme, pa su sve priredbe bile odlično posjećene.

Foto: TZ Požega


Tagovi

Forum Požega Slavonski turizam Vinske ceste Kušaonice vina Gastronomija Brand Okusi jeseni Kestenijada Bučijada Degustacija meda Martinje Vlado Bauer Turistička zajednica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.