• Kukci na tanjuru
  • 17.09.2019. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

U Noći istraživača očekuju vas i - kukci na tanjuru!

U sklopu Europskog projekta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Noć istraživača, predstavit će se i Entomološka grupa Agronomskog fakulteta i to s - kukcima na tanjuru! A specijalitete priprema poznati chef Ivan Pažanin.

Foto: Marinko Petković
  • 236
  • 32
  • 0

U sklopu Europskog projekta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Noć istraživača, predstavit će se i Entomološka grupa Agronomskog fakulteta i to s - kukcima na tanjuru! 

"Naša Entomološka grupa već drugu godinu sudjeluje na Europskom projektu Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom Noć istraživača, te ove godine pripremamo posebna iznenađenja za naše posjetitelje. Uz brojne zanimljivosti i igre za najmlađe, predstavit ćemo i suradnju s Astronomskom udrugom Vidulini iz Istre te po prvi puta možete vidjeti i čuti nešto o lansiranju kukaca u svemir. Kao nastavak izuzetne suradnje i uvođenja novih trendova u prehranu ponovo će za sve posjetitelje brojne specijalitete od kukaca pripremiti naš chef Ivan Pažanin", stoji u pozivu koji potpisuje Darija Lemić s Agronomskog fakulteta. 

Kukci na tanjuru očekuju vas na Europskom trgu od 17 do 22 sata. 

Uzgoj kukaca je duplo profitabilniji od uzgoja goveda, svinja i peradi?

Podsjećamo, krajem lipnja održan je na Agronomskom fakuletu znanstveno-stručni skup 'Kukci na tanjuru', u sklopu obilježavanja 'Prvih 100 godina AFZ'. Predstojnica Zavoda za poljoprivrednu zoologiju Agronomskog fakulteta prof.dr.sc. Renata Bažok kazala je tada da prehrana kukcima može doprinijeti održivoj poljoprivredi. Dodala je da se kukci hrane biljkama koje uzgajamo, ali i prenose i bolesti na tim biljkama, te agronomi s njima 'imaju problema' koje obično rješavaju zaštitnim prskanjem. Međutim, kukci imaju vrlo važnu ulogu u prirodi jer kukci strvinari razgrađuju mrtvu organsku tvar, a kukci oprašivači, sad kad je, nažalost, prisutran pomor pčela, sve su važniji.  


Tagovi

Noć istraživača Kukci na tanjuru Agronomski fakultet


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svega ima na našim poljima :O Uz namještaj gratis miševi :D

Izvor: https://www.facebook.com/plodzemlje/posts/368347981457945