Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam cvijeća
  • 27.10.2016. 10:30

U Daruvaru cvijeća i mađarskog fiša!

Daruvarski jesenski, ali i proljetni sajmovi pomažu u namjeri da se Daruvar promovira kao najljepši mali grad kontinentalne Hrvatske!

  • 1.027
  • 111
  • 0

Grad Daruvar - Ždralov grad ili grad parkova i zelenila, nedavno je u suradnji s Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk na glavnom gradskom trgu, koji se prostire na 10.000 m2, organizirao četvrti jesenski Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i popratne opreme.

Okupilo se na njemu 22 izlagača i proizvođača cvijeća - ali i OPG-ova koji su nudili ukrasno i ljekovito, aromatično i začinsko bilje i sadnice svih vrsta (najviše je bilo lončanica za ukrašavanje grobova i trajnica), grmove, čemprese i popratnu opremu. Dijelili su se i savjeti vezani za hortikulturu. Ovaj put su dobili priliku i proizvođači sireva, džemova, pekmeza, rukotvorina i suvenira. Hit u Ždralovom gradu bila je cvjetna košarica za selfie, ali i aranžmani poput drveća sa voćem i informativne table od prirodnog materijala, koje je izradila hortikultura Daruvarskih toplica.

Daruvarski jesenski, ali i proljetni sajmovi pomažu u namjeri da se grad promovira kao najljepši mali grad kontinentalne Hrvatske, koji je osvojio najviše "Zelenih cvjetova" - četiri zlatna, dva srebrna i jedno brončano priznanje.

Kako Daruvarčani ulažu veliki trud (o tom svijedoći i nekoliko nagrađenih u ocjenjivanju uređenja okućnica i balkona u rujnu) i napor prilikom uređivanja svojih okućnica, Daruvarski cvjetni sajam prilika je da dobiju nove ideje koje će ostvariti u svojim vrtovima i okućnicama.

Vatrogasci iz Nove Gradiške najbolji na fišijadi

Na zadovoljstvo svih posjetitelja, istovremeno se na Trgu kralja Tomislava u organizaciji Zajednice Mađara, Turističke zajednice Daruvar-Papuk i Grada Daruvara održavala 2. mađarska fišijada - prijateljsko kulinarsko sučeljavanje u spravljanju mađarskog fiš paprikaša, pikantne riblje juhe, jednog od najpoznatijih jela mađarske kuhinje.

U konkurenciji 22 ekipe za sunčanog i lijepog vremena bila je najbolja Javna vatrogasna postrojba iz Nove Gradiške. Drugi su bili umirovljeni policajci Policijske postaje Daruvar Jadranko Kolak, Zvonko Janda i Miroslav Kočí, a treće mjesto je zauzela ekipa Danijela Boranića iz Oriovca. Natjecatelji su dobili ribu, samo su si morali donijeti kotlić i sve za kuhanje, uključujući i začine. Svatko je imao neki svoj originalni recept. Pojelo se sve, tako da možemo sa zadovoljstvom reći, manifestacija je uspjela.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam svijeća; Daruvar; Selfi; Hortikultura; Lončanica; Cvij


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.