Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem d.d.
  • 11.08.2014. 12:30

U Čakovcu predstavljen sajam Agra

U Čakovcu je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA koji će se u Gornjoj Radgoni u Sloveniji ove godine održati od 23. do 28. kolovoza

  • 330
  • 14
  • 0

Danas je u hotelu Park u Čakovcu u 11:00 sati održana konferencija za medije na kojoj je Pomurski sejem d.d. predstavio 52. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam - Agra, koji će se ove godine održati od 23. do 28. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Najvažniji je to međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u Sloveniji, ali i u susjednoj regiji četiriju zemalja. U predivnom prirodnom okruženju, na mjestu gdje se dodiruju Slovenija, Mađarska, Austrija i Hrvatska, pod sloganom "Tradicionalan i svjež" predstavit će se 1.750 izlagača iz 29 zemalja. Impozantna je to brojka koja garantira da će ovaj sajam predstaviti najuglednije globalne marke s područja proizvodnje poljoprivredne mehanizacije, šumarstva i vinogradarstva, vrhunske prehrambene proizvode, vina, najsuvremeniju opremu za prehrambenu industriju i vinarstvo, gradnju za potrebe poljoprivrede, zaštitu okoliša, sjemensku robu, stočnu hranu, sredstva za zaštitu životinja i biljaka i još mnogo toga. Priliku za predstavljanje će dobiti i strane zemlje, regije i organizacije te najistaknutije slovenske institucije.

Izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura

Sajam će dodatno obogatiti i profesionalne izložbe životinja i ogledni nasadi poljoprivrednih kultura. Tako će na izložbi autohtonih slovenskih pasmina domaćih životinja biti predstavljen Posavski konj, Krškopoljski prašćić te ovce pasmine Belokrajinska pramenka, a velika profesionalna izložba stoke rezervirana je za sve pasmine koje su priznale uzgojne organizacije u Sloveniji. Kao gosti nastupit će stočari iz Rinderzucht Steiermark, iz Austrije. Na izložbi i u areni, u zapregama i vožnji kočijom, sudjelovat će uzgajivači konja slovenskih hladnokrvnih pasmina, a bit će tu i svinje, ovce i koze, pčele, male životinje, ribe te kraški ovčari.

Posjetiteljima će zasigurno zanimljiva biti šetnja kroz cvjetna polja autohtone slovenske heljde, po 60-metarskom održivom obiteljskom organskom vrtu, preko plantaže genetski nemodificirane soje, kroz sajamski permakulturni vrt, voćnjak starih sorata jabuka, demonstracijski sajamski vrt s više od 300 biljaka te park-šumom nasada s poučnim šumskim putovima.

Poseban osvrt na godinu OPG-a

Ovogodišnje izdanje AGRA-e posebnu će pažnju posvetiti Međunarodnoj godini obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji hrane, hrani iz bliže okoline, sjemenu kao temelju uspješne poljoprivrede, šumi i drvu, održivoj šumi i radu na siguran način u šumi, seoskom gospodarstvu s lokalnom ponudom hrane, a poseban naglasak dan je šumarstvu.

Susreti i događanja

Nakon subotnjeg svečanog otvorenja, koje će popratiti nastup lipicanera i njihovih jahača sa Biotehničkog fakulteta u Ljubljani, počinje jednodnevni festival piva na kojem će svoju ponudu predstaviti male pivovare. U četvrtak će se održati 5. susret oldtimer traktora Steyr. Održat će se i izložba povodom 40. obljetnice ocjenjivanju vina u Gornjoj Radgoni, a u vinoteci će se odvijati vođene degustacije i kušanje vina u društvu vinske kraljice Slovenije.

Jedna od najvećih sajamskih novosti jest mogućnost da posjetitelji u dvorani C3 mogu promatrati i degustirati ono najbolje što dolazi od slovenskih poljoprivrednika i uzgajivača životinja. Dnevno će na programu biti prezentacije i degustacije nagrađivanih mesnih i mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, meda i vina. Također, bit će otvorena izložba najboljih pekarskih proizvoda 2014., Izložba sezonskog voća, prezentacije i degustacije najboljih brandova slovenskih prehrambenih proizvoda. Tržnica AGRA pobrinut će se za ponudu tipičnih gastronomskih delicija iz Slovenije kao i proizvode proizvedene po biodinamičkoj, ekološkoj ili integriranoj proizvodnji.

Posjetitelji će moći vidjeti gradnju kuća od bala slame, gradnju krušne peći od stare metalne bačve, a moći će se testirati i najbolje ocjenjeni uzorci s međunarodnog ocjenjivanja poljoprivrednih strojeva i opreme.

19. INPAK - Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakiranja i logistike

Održat će se kada i sajam AGRA, a nudi razne vrste ambalažnih materijala i tehnologija za proizvodnju, pakiranje i označavanje, skladištenje opreme i logistike. Stručni naglasak je na održivom i inovativnom pakiranju. Na ovogodišnjem sajmu INPAK sa širokom paletom proizvoda sveobuhvatno će se predstaviti slovenska prerađivačka industrija i industrija papira. Posebna pažnja posvećena je oblikovanju i grafičkoj opremi ambalaže.

Sajam u brojkama

  • 1.750 izlagača
  • 29 zemalja sudionica
  • 23.000 m² izložbenog prostora u dvoranama
  • 27.000 m² vanjskog izložbenog prostora
  • 3.000 m² izložbenog prostora sa životinjama
  • 15.300 m² nasada sa uzorcima i manjež
  • 68.300 m² ukupan izložbeni prostor

Poziv svima za dolazak i druženje u ugodnom ambijentu

Pomurski sajam srdačno vas poziva da posjetite sajam AGRA i INPAK uz pristupačne cijene ulaznica, organizirani prijevoz i ostale pogodnosti. Sajam će biti otvoren od subote 23. do četvrtka 28. kolovoza, od 9,00 do 19,00, sati, a posljednjeg dan do 18,00. Cijena ulaznice je 7 €, što uključuje i parking, a obiteljska ulaznica (za 2 odrasle osobe i dvoje djece do 15 godina, s parkingom) iznosi 14,00 €. Osobe starije od 60 godina mogu kupiti ulaznicu za 6 €, učenici i studenti za 4 €, posjetitelji u skupinama od 20 osoba po 6 €, i članovi grupe učenika i studenata s više od 20 osoba za 3 €.

Ulaznice možete nabaviti i prije sajma u prodajnoj mreži Eventima. Informacije o pogodnostima: za skupine posjetitelja kontakt; Vesna Dajčman, T: +386 2 5642 118, E: vesna@pomurski-sejem.si


Tagovi

Agra Čakovec Konferencija za medije Hotel Park Poljoprivredno-prehrambeni sajam Gornja Radgona Pomurski sejem Tradicionalan i svjež Profesionalne izložbe životinja Ogledni nasadi Posavski konj Kršoploljski prašćić Rinderzucht Steiermark Slove


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!