Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 16.05.2023. 09:00
  • Beograd, Srbija

U Beogradu regionalna konferencija o digitalizaciji u poljoprivredi

U panel raspravama na Regionalnoj konferenciji čiji je fokus na digitalizaciji u sektorima voća i povrća, sudjelovat će i predstavnici Agrokluba.

Foto: Depositphotos/Dimanikin, V. Stapić
  • 1.032
  • 54
  • 0

Digitalizacija i primjena novih tehnologija u poljoprivredi nisu više teme budućnosti, već sadašnjost kojoj se treba priključiti što prije, moto je Regionalne konferenciji na ovu temu koja će se održati u Beogradu, u susjednoj Srbiji od 8 do 9. lipnja. 

Tijekom ova dva dana, doznat će se najvažnije o aktualnim digitalnim rješenjima u poljoprivredi, s fokusom na sektore voća i povrća. Najbolji tamošnji i regionalni stručnjaci predstavit će praktična i primjenjiva digitalna rješenja, korist za korisnike te trendove.

Na konferenciji se očekuje oko 150 proizvođača i tvrtki iz navedenih sektora, uključujući eksperte i ponuditelje rješenja iz digitalizacije.

Najavljeno je da će tijekom prvog dana stručnjaci i predstavnici relevantnih firmi i institucija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Francuske i Srbije, predstaviti praktične ideje i rješenja kroz niz prezentacija i panel diskusija u kojima sudjeluje i Agroklub

Drugog dana je planiran posjet farmama gdje su ona već implementirana, a u sklopu konferencije održat će se i mini-izložba digitalnih rješenja u voćarstvu i povrćarstvu. 

Organizatori su Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH kroz projekt Potpora ekonomskoj diverzifikaciji u ruralnim područjima Jugoistočne Europe – SEDRA II, financiran od Saveznog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), kao i "Projekt Velika mala privreda“ financiran od strane USAID-a te regionalni USAID EDGE projekt.


Tagovi

Regionalna konferencija Digitalna rješenja u poljoprivredi Digitalna poljoprivreda Voće i povrće Panel rasprava Agroklub


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Moje blago po dvorištu :)