Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetska oračka organizacija
  • 10.06.2015. 13:10

Tugomiru Majdaku uručena statua orača!

Predsjedniku Svjetske oračke organizacije Tugomiru Majdaku u Bordeauxu uručena statua orača.

  • 203
  • 9
  • 0

Gradonačelnik Saint Jean D’Illaca, Herve Seyve u prisustvu predstavnika Gradskog vijeća te Udruge mladih farmera Francuske uručili su Tugomiru Majdaku, predsjedniku Svjetske oračke organizacije (WPO) statuu orača povodom uspješne suradnje u organizaciji 61. Svjetskog prvenstva koje se 2014. godine održalo u Francuskoj. Prošlogodišnje natjecanje najboljih svjetskih orača iz 31 države svijeta te sajam poljoprivrede koji je tom prilikom organiziran, pratilo je preko 200.000 posjetitelja.

Dodjela statue orača u Bordeauxu

Predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak je, zahvalivši se gradonačelniku i predstavnicima organizatora na uspješnom domaćinstvu ove jedinstvene priredbe, istaknuo kako Svjetsko natjecanje orača iza sebe ima bogatu povijest koja traje već dulje od 60 godina. U tom razdoblju postalo je mjesto okupljanja najboljih svjetskih orača, ali i razmjene znanja i iskustva u poljoprivredi te prezentacije tehnoloških dostignuća, kao i mjesto osmišljavanja novih ideja i projekata, uz neizostavnu promociju gospodarstva i turizma zemlje domaćina. Podsjetimo, 2012. godine Svjetsko natjecanje u oranju organizirano je u Biogradu na Moru, nakon što je Republika Hrvatska postala 2005. godine članica WPO-a.

Nakon dodjele statue održan je i radni sastanak gradonačelnika i predsjednika WPO-a u okviru kojeg su razmatrane mogućnosti buduće suradnje grada Saint Jean D’Illaca i WPO-a. Također, riječi je bilo i o potencijalnoj suradnji regije Bordeaux, jedne od poznatijih poljoprivrednih i turističkih regija, s Virovitičko-podravskom županijom u poljoprivredi i ruralnom razvoju.


Izvori

VPZ


Tagovi

WPO Svjetska oračka organizacija Tugomir Majdak Herve Seyve Bordeaux Svjetsko prvenstvo u oranju Svjetski orači Suradnja Udruga mladih farmera Francuska


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr