Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 23.09.2015. 10:40

Tugomir Majdak na irskom natjecanju u oranju!

Tijekom svojeg posjeta, Tugomir Majdak istaknuo je kako je ovaj veliki događaj potvrda dugogodišnje uspješne prakse u organizaciji vodeće svjetske manifestacije na otvorenom i pravo mjesto za slavlje oranja i poljoprivrede.

  • 176
  • 18
  • 0

Na poziv Nacionalne organizacije orača Irske (The National Plughing Association of Ireland Ltd.) predsjednik Svjetske oračke organizacije (WPO) Tugomir Majdak sudjelovao je na 84. Državnom natjecanju u oranju 2015. u mjestu Ratheniska, Stradbally, Co. Laois, Republika Irska.

U sklopu Natjecanja održava se najveća europska izložba poljoprivrede i mehanizacije na kojoj će se predstaviti 1.500 izlagača na površini od 4.000 m2. Izložba i Natjecanje traju od 22. do 24. rujna. Izložba je prilika da se prezentira poljoprivredni, ali i ostali sektori koji spajaju ruralnu i urbanu populaciju. U okviru održavanja manifestacije održati će brojne prezentacije, radionice i prikazivanja nacionalnih i svjetskih izlagača.

Vodeća europska manifestacija na otvorenom

Očekuje se preko 200.000 posjetitelja

Na 84. Nacionalnom natjecanju u oranju u tri dana sudjelovati će 327 natjecatelja u 9 kategorija. Prije svečanog otvaranja, Predsjednik Republike Irske Michael D. Higgins i predsjednik WPO-a Tugomir Majdak pozdravili su orače u kategorijama oranju konjima i starim traktorima.

Predsjednik Higgins otvorio je 84. Državno natjecanje u oranju i pritom istaknuo kako je ovo vodeća europska manifestacija na otvorenom te zasluge zasigurno idu uvelike obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su temelj i buduće održive poljoprivrede EU. Prilikom svog sudjelovanja, Tugomir Majdak sastao se i s ministrom poljoprivrede, hrane i pomorstva Republike Irske Simon Coveney-em.

Primjer organizacija i tradicije

Tijekom svojeg posjeta, Tugomir Majdak istaknuo je kako je ovaj veliki događaj potvrda dugogodišnje uspješne prakse u organizaciji vodeće svjetske manifestacije na otvorenom i pravo mjesto za slavlje oranja i poljoprivrede. "Svjetska oračka organizacija i dalje će poticati i promovirati ovakva događanja u svim svojim zemljama članicama i šire, a ova trodnevna manifestacija može biti reprezentativan primjer organizacije i tradicije, ali i pokazati jasan smjer mladima na selu."

2014. godine Natjecanje i Izložbu posjetilo je više od 279.000 posjetitelja, a izlagalo je 1.400 izlagača. Ove se godine očekuje preko 200.000 posjetitelja.


Fotoprilog


Tagovi

Tugomir Majdak HUONO Simon Coveney Michael D. Higgins WPO Natjecanje Oranje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!