Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Labirint
  • 17.08.2023. 12:00
  • Zagrebačka, Ivanić Grad

Triput veći nego lani! Posavski kukuruzni labirint otvara svoja vrata

Ova jedinstvena atrakcija, tri puta veća od prošlogodišnje, otvara se 18. kolovoza.

Foto: Waves komunikacije
  • 985
  • 114
  • 0

Posavski kukuruzni labirint u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada krajem ljeta postaje jedinstvena atrakcija, a ove godine će biti triput veći nego lani!

Za javnost se otvara 18. kolovoza, a tijekom rujna posjetitelji će se do njega moći voziti kočijom i posavskim konjima. Lokacija je, pojašnjavaju, parking kod pješčane plaže na Savi u Dubrovčaku Lijevom, zatim par minuta pješice. 

Smješten je i pored državne biciklističke rute broj 2, jer se želi poticati dolazak na lokaciju biciklima.

Inspiriran narodnom nošnjom

Motiv labirinta je inspiriran uzorkom posavske narodne nošnje Hrvatica, a projektirala ga je Kristina Komšo, krajobrazna arhitektica i potpredsjednica udruge "Prijatelji baštine“.

Prošle godine posjetilo ga je oko tisuću posjetitelja, a prosječno vrijeme obilaska je 45 min. Unutar njega se nalaze interpretacijske ploče sa zanimljivostima o ovom kraju koje se otkrivaju tijekom rješavanja slučaja pljačke u labirintu.

Kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu te za mlade i odrasle

Potraga kroz kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu i za mlade i odrasle, te će posjetitelji saznati kako je npr. zbog Marije Jurić Zagorke stvoren motiv Hrvatice, zašto su se meli tavani u Dubrovčaku te kako je vlastelin Dubrovčaka završio u volovskoj koži.

U okolici Ivanić-Grada čeka vas bogat sadržaj

Kako bi se posjetitelji zadržali u Ivanić-Gradu i produžili svoj posjet i boravak, nude im se brojni sadržaji u okolici, od posjeta samom gradu do seoskih turizama, restorana, bazena i sportskih sadržaja. Cilj projekta je podrška održivom razvoju turizma u ruralnom području koji uključuje lokalnu zajednicu, pruža posjetiteljima inovativno iskustvo i direktan kontakt s prirodom.

Labirint će ostati otvoren i za vrijeme trajanja najveće turističke manifestacije u Ivanić-Gradu, 19. Bučijade koja se održava od 6. do 8. listopada, kada će biti posebno ukrašen bučama. 

Projekt je inicirala Turistička zajednica Ivanić-Grada u partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom, Poljoprivrednim institutom Osijek, Muzejom Ivanić-Grada, Prijateljima baštine, KUD-om “Posavac” Dubrovčak Lijevi – Topolje i DVD-om Dubrovčak Lijevi.

Inače, kažu, kukuruzni labirinti postali su velika atrakcija u Sjevernoj Americi i istočnoj Engleskoj, gdje su kao sastavni dio farme od jednostavnih elemenata došli do univerzalnih umjetničkih projekata i dizajna od likova iz filmova do popularnih priča i tema.

Postavljene su i interpretacijske ploče sa zanimljivostima o ovom kraju

Od siječnja ove godine najveći na svijetu upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda, a napravio ga je Luc Pelletier u Kanadi, veličine 266.000 m2.


Fotoprilog


Tagovi

Kukuruzni labirint Hrvatica Posavski labirint Kukruuz Ivanić Grad


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijete opsadom Pariza, 15.000 policajaca na ulicama

Prosvjedi francuskih poljoprivrednika predvođeni sindikatom FNSEA traju diljem zemlje već danima. Ispred zgrada lokalnih samouprava rasipaju gnojivo, pale uvezeno povrće,...

Više [+]