Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA projekt
  • 28.04.2015. 16:20

Tri rijeke = Jedan cilj

U Noskovačkoj Dubravi održana prezentacija projekta IPA prekograničnog programa "Tri rijeke = Jedan cilj".

  • 222
  • 12
  • 0

U utorak, 28. travnja, u Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi održana je prezentacija projekta "Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere" (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013.

Na početku konferencije prisutne je u ime organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, pozdravila ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

Poboljšanje stanja zaštićenih područja

IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013 i 2014-2020 predstavio je Andras Talos iz Zajedničkog tehničkog tajništva u Budimpešti, a potom su predstavljene projektne aktivnosti hrvatskih, kao i mađarskih projektnih partnera te logo i web stranica projekta "Tri rijeke = Jedan cilj".

U projektu vrijednom 930.662,78 eura (sufinanciranje EU iznosi 791.057,34 eura), sudjeluje šest županijskih Javnih ustanova (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska županija) s hrvatske strane, te Nacionalni park Dunav-Drava s mađarske strane.

"Projekt je usmjeren na poboljšanje stanja i uvjeta u zaštićenim područjima, ali i na prezentaciju, promociju i razvoj turizma u zaštićenim dijelovima prirode. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije ovim projektom nastavlja s obnovom Informativno edukativnog centra.

Ostao nam je podrumski dio, koji će ići u rekonstrukciju te će se djelomično opremiti bioistraživačka stanica u podrumskom dijelu. Obnavljamo i zaštićeni perivoj oko centra i postavljamo parkovnu infrastrukturu kojom bi taj zaštićeni spomenik parkovne arhitekture približili posjetiocima u ovom području", naglasila je Tatjana Arnold Sabo. Konferencija je završila obilaskom Poučne staze Dravi u zagrljaj.


Tagovi

Tri rijeke IPA projekt Tatjana Arnold Sabo Andras Talos Zaštićena područja Ekološka mreža Poučna staza Bioistraživačka stanica