Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Forum
  • 03.09.2014. 18:00

Treći po redu Forum za prehrambeni suverenitet!

Na trećem Forumu za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj tražit će se rješenja za opstanak i razvoj malih obiteljskih gospodarstava!

Foto: freedigitalphots.net
  • 976
  • 78
  • 0

U organizaciji udruge ZMAG (Zelene mreže aktivističkih grupa) i Eko kulture, udruge ekoloških proizvođača Bjelovarsko-bilogorske županije, u Čazmi će se održati treći po redu Forum za prehrambeni suverenitet u Hrvatskoj pod nazivom "Fine niti lokalnih razvoja 2014.". Forum će se održati u Centru za kulturu Slavko Kolar, Trg Čazmanskog Kaptola 13, u subotu 13.09.2014, od 10 do 19 h i nedjelju 14.09.2014. od 9 do 13 h.

Sudionicima će biti pokriveni troškovi hrane, smještaja i puta (za karte ili gorivo obavezno uzeti R1 račun na ZMAG, Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec, OIB: 27906908289).

U ovoj međunarodnoj Godini malih obiteljskih gospodarstava, Forum će tražiti rješenja za njihov opstanak i razvoj. Priča će se nastaviti u smjeru razvoja alternativnih modela financijske podrške razvoju poljoprivrede za lokalnu zajednicu, pokretanju sjemenarske proizvodnje domaćih sorata te sudjelovanje u kreiranju javnih politika koje će voditi prema prehrambenom suverenitetu.

Prošlogodišnji forum rezultirao je pokretanjem brojnih zajedničkih akcija koje su obilježile proglašenje Godine obiteljskih gospodarstava, kao i Dan borbe za prava seljaka, a u javnost su izneseni stavovi i prioriteti o kojima se raspravljalo na forumu.

U vrijeme održavaja Foruma održat će se i Eko sajam "Eko kulturom do zdravlja" te osnivačka skupština Saveza ekoloških proizvođača Hrvatske. Prijave su obavezne i primaju se do 7.9.2014. Program ovogodišnjeg Foruma možete pogledati u prilogu članka.

Foto: freedigitalphots.net


Dokumenti


Tagovi

Prehrambeni suverenitet ZMAG Eko kultura Forum Lokalni razvoj Obiteljska gospodarstva Sjemenarska proizvodnja Domaće sorte Razvoj poljoprivrede Ekološki proizvođači Eko sajam