Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vina od davnina
  • 14.02.2020. 11:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Treća revija hrvatskih autohtonih sorata "Vina od davnina"

Ne propustite se prijaviti i sudjelovati na ocjenjivanju i reviji autohtonih vina! Vidimo se u Zagrebu?

Foto: Nedjeljko Jusup
  • 439
  • 35
  • 0

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede poziva vas na treću reviju vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom "Vina od davnina". 

"Dvije uspješne revije su iza nas. 70 vinara s više od 150 vina isključivo autohtonih sorata podržalo je ovu manifestaciju te Vas pozivamo da to učinite i vi u 2020. godini. Proizvođačima vina od autohtonih sorata vinove loze omogućujemo izlaganje na reviji, sudjelovanje na ocjenjivanju vina i objavu u katalogu manifestacije“, navode organizatori.

Prijavnicu i poziv možete pronaći ovdje.

Ocjenjivanje vina održat će se 26. ožujka, a revija će biti organizirana 17. i 18. travnja 2020. godine u prostoru Art galerije Lauba u Zagrebu.  Vina će ocjenjivati peteročlana komisija sastavljena od iskusnih ocjenjivača.

Kako pojašnjavaju, na manifestaciji izlažu proizvođači vina autohtonih sorata koja su u prometu (vina u užem smislu riječi, pjenušava i specijalna vina) odnosno vina gdje je udio autohtone
sorte više od 85%. Autohtone sorte su sorte vinove loze koje se “od davnina” uzgajaju na određenom području u Republici Hrvatskoj, a detaljnije su opisane u stručnom priručniku: Zelena knjiga: Hrvatske izvorne sorte vinove loze (prof.dr.sc. Edi Maletić i sur.)

Otkrili i spasili 130 autohtonih sorti vinove loze, među njima Galac i Ruževina

Rok za prijavu i dostavu vina za ocjenjivanje je 16. ožujka, a rok za izlaganje na reviji je 30. ožujka 2020. godine.

Vina od davnina organizira Ministarstvo poljoprivrede uz suorganizatora Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu te partnere Agronomski fakultet, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša. 


Tagovi

Vina od davnina Autohtona vina Revija Ocjenjivanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]