Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 09.05.2019. 16:30

Tradicionalno, sa sajma u Novom Sadu možete se vratiti s traktorom ili sijačicom

Bliži se otvaranje Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Znamo da vam za odlazak ne nedostaje motiva, ali samo mali info: u nagradnoj igri za posjetitelje pripremljena su dva traktora i sijačica.

Foto: Novosadski sajam
  • 450
  • 52
  • 0

Već 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počinje u subotu, 11. svibnja. Prvi put u povijesti ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, Italiju i Tunis. Nastupit će 1.518 tvrtki, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

"Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone pasmine, neophodne za održanje biodiverziteta. Poslije više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u srijedu, 15. svibnja", rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Izložba poljoprivredne mehanizacije bit će upriličena na čak 35.000 metara kvadratnih.

Iz Afrike 12, a iz Italije 30 tvrtki

Veleposlanik Tunisa, Seif Allah Redžeb, najavio je da će Zemlja prijatelj 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma nastupiti s 12 tvrtki koje stižu iz Afrike. Prema njegovim riječima, predstavit će uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode, a na Sajam dolaze kako bi pronašli partnere, ne samo u Srbiji vć i regiji.

Nastup oko 30 talijanskih kompanija najavila je Marina Scognamiglio, direktor talijanske agencije za vanjsku trgovinu. Prema njenim riječima očekuje se i dolazak oko 45 gospodarstvenika koji će imati direktne B2B susrete s izlagačima. Među izlagačima su zastupljeni proizvođači i dileri poljoprivredne opreme i mehanizacije. Bit će i tvrtki sa sustavima za tretman voća i povrća poslije berbe i proizvođača opreme i strojeva za prehrambenu i mljekarsku industriju. Od 11. do 17. svibnju, na novosadskom sajmu bit će i predstavnici sajma u Veroni, kao i agencije za promociju talijanske regije Veneto.

Za poljoprivrednike iz regije niže cijene mehanizacije

Uz Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, druge zastupnike i dristributere koji posluju u Srbiji, prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih strojeva iz Rusije. Brojni noviteti će biti predstavljeni na Sajmu. Naglasak je na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi. Poljoprivrednici mogu računati na niže cijene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10 posto

U nagradnoj igri za posjetitelje pripremljena su dva traktora i sijačica. Agropanonka poklanja Belarusa, KITE d.o.o. će nekog od posjetitelja obradovati John Deereom, a pneumatsku sijačicu pripremio je VGP Ozdoken.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je Aldahra koja će u Hali Master predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Dan stočara je u četvrtak, 16. svibnja na Manježu, a obiteljski dan je srijeda, 15. svibnja.

Cijene ulaznica nisu mijenjane u odnosu na prethodnu godinu. Pojedinačne koštaju 40 kn. Učenici i studenti, kao i posjetitelji u organiziranim posjetama plaćaju 13 kn, koliko košta i ulaznica za umirovljenike i djecu od 7 do 12 godina. Na obiteljski dan cijela obitelj s djecom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može posjetiti uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta 40 kn. Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati. 


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Mehanizacija Izložba stoke


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?