Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočni sajam
  • 05.03.2014. 13:15

Tradicionalni stočni sajam u Cetingradu

Šljivovica i tamburice žica i ove godine će grijati srce i nepca posjetitelja stočnog sajma u Cetingradu

  • 3.563
  • 120
  • 0

Na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka u Cetingradu se svake godine održava veliki tradicionalni stočni sajam. Tako će biti i ove godine. Sajam je to koji je nadaleko poznat po izuzetnoj ponudi konja. Osim konja, posjetitelji toga dana u Cetingradu mogu pronaći sve tradicionalne alate i opremu za poljoprivredu i šumarstvo.

Mjesto Cetingrad na Josipovo odjednom postaje premaleno za svoje stanovnike. Svake godine rijeke putnika iz Karlovačke županije i ostatka Lijepe naše, kao i susjedne BiH i Slovenije slijevaju se na stočni sajam. U tradicionalnoj povorci zaprega i jahača vlasnici će ponosno pokazivati na desetke konja, tih prelijepih plemenitih životinja.

Na taj dan na veliko će se trgovati, ispijati šljivovica, a topla janjetina zalijevati dobrim vinom. Piva će teći u potocima, a niti ove godine događaj neće zaobići prepoznatljivi zvuk cetingradske tamburice.

Sva ljepota i raskoš toga dana veseli svaku osobu koja se tamo nađe, a posebno kupce i prodavače koji uspostave zajednički jezik oko trgovine. Stoga, uputite se i Vi u Cetingrad i prepustite se prpošnoj atmosferi tradicionalnog stočnog sajma.

U prilogu članka, u obliku fotografija, donosimo dijelić atmosfere sa sajma.


Fotoprilog


Tagovi

Stočni sajam Cetingrad Konji Krave Poljoprivredni alati Šumarstvo Šljivovica Tamburaši Janjetina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.