• Festival vina
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Temerin

Tradicionalni festival vina sljedeći vikend u Temerinu

Vinska manifestacija održava se 25. siječnja u Temerinu, u susjednoj Srbiji. Događaj će okupiti više od 200 vinara iz zemlje, ali i regije.

Foto: Facebook/Temerini Kertbarátkör
  • 298
  • 25
  • 0

U Temerinu, u susjednoj Srbiji se 25. siječnja održava 23. po redu međunarodni festival vina. Na manifestaciji će izlagati svoje proizvode više od 200 vinarija, iz Srbije i okolnih zemalja. 

Događaj je pokrenulo udruženje "Društvo prijatelja bašte" još prije 23 godine. Cilj vinskog festivala je da se među lokalnim proizvođačima utvrdi tko proizvodi kvalitetnije vino. Prema riječima predsjednika navedene organizacije Lasla Kase, namjera je da se mladi iz ove općine zainteresiraju za vino, odnosno za navike u njegovoj potrošnji i proizvodnji.

Sommelieri s Decantera 

Ovogodišnja manifestacija okuplja više od 200 izlagača iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Rumunjske i drugih zemalja. Posjetitelji će moći degustirati više od 800 različitih vina.

Član stručne komisije, ali i sommelier Tibor Majoroš, rekao je da će svoju procjenu okusa i arome pića, dati 100 sudaca, na čelu s Igorom Lukovićem, koji ocjenjuje vina na svjetski poznatom natjecanju Decanter u Londonu.

Komisija je ovu subotu 18. siječnja, ocjenjivala vino dok će posjetitelji moći degustirati proizvode naredne subote, 25. 01., u sportskoj hali. Taj dan bit će organizirana i dodjela priznanja najboljim vinarima.

Ulaz je besplatan, a cijene na festivalu bit će, kako Majoroš kaže, popularne. 


Tagovi

Festival vina Vinska manifestacija Laslo Kasa Tibor Majoroš Igor Luković Decanter Somelijer


Autorica

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana je dipl.ing. poljoprivrede te rado istražuje aktualnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i sigurne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB