Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 02.07.2013.

Tradicionalne tribunjske trke magaraca

Ovo je jedan od popularnijih i posjećenijih ljetnih događaja u Dalmaciji. Utrke magaraca organiziraju se 01. kolovoza 2013. godine u Tribunju

Foto: RGBStock.com
  • 477
  • 21
  • 0

Svake godine prvog dana mjeseca kolovoza upriličuju se tradicionalne tribunjske trke magaraca na poznatoj tribunjskoj rivi. Ove godine bit će to 46. trke po redu. Magarce jašu samo muškarci odjeveni u tradicionalne narodne nošnje.

Ideja potječe od tribunjskih studenata koji su ljetne praznika provodili u rodnome mjestu, organizirali utrku magaraca. Utrka je ubrzo postala tradicionalna, te se od 1957. godine, s nekoliko kraćih prekida, održava sve do danas.

Ove velike tribunjske magareće utrke organizira udruga "Hrvatski tovar" koja se skrbi o magarcima, neraskidivo vezanima uz život mediteranskoga čovjeka. Zahvaljujući Društvu za zaštitu magaraca, Logorun, otok pored Tribunja postao je, prvi u svijetu, rezervat za magarace.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Manifestacija Magarci

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]