Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni skup
  • 06.09.2013.

Tradicijom usprkos krizi - može li se?

Na skupu sudjeluje tridesetak stručnjaka koji će izlagati o niz tema s ciljem približavanja odgovoru na pitanje, mogu li tradicija i tradicijska kultura pripomoći gospodarskom oživljavanju Slavonije.

  • 224
  • 23
  • 0

U organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije pod pokroviteljstvom Hrvatskog agronomskog društva, a u okviru manifestacije tradicijske kulture 48. vinkovačkih jeseni koje se održavaju od 6. do 15. rujna pod geslom "To smo što jesmo!", u vinkovačkom hotelu Slavonija održava se dvodnevni stručni skup "Tradicijom usprkos krizi - može li se?". Na skupu sudjeluje tridesetak stručnjaka koji će izlagati niz tema s ciljem približavanja odgovoru na pitanje, mogu li tradicija i tradicijska kultura pripomoći gospodarskom oživljavanju Slavonije.

"Skup za cilj ima sa znanstvenog i stručnog gledišta pronaći rješenja s kojima bi se potencijali ovoga kraja, prvenstveno misleći na one iz tradicijskog segmenta, koristili za gospodarski napredak. A na pitanje koje se nalazi u nazivu ovoga stručnoga skupa "Tradicijom usprkos krizi-može li se?", moguće je i potrebno odgovoriti samo jedim odgovorom, a on glasi "Može, i mora se"", poručio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić. Prema njegovim riječima, unatoč brojnim problemima s kojima se suočava, slavonskom čovjeku ne preostaje ništa drugo nego da se i dalje trudi i pokušava iznaći riješenje za sve ono što ga muči i na taj način pokuša što bezbolnije preživjeti do nekih boljih vremena.

Pored tema vezanih iz očuvanje kulturne i tradicijske baštine, dio izlaganja na ovogodišnjem znanstveno-stručnom skupu "Tradicijom usprkos krizi - može li se?", koji je započeo predstavljanjem zbornika radova s prošlogodišnjeg skupa, posvećen je i gospodarskim i poljoprivrednim temama poput položaja i uloge mladih u razvoju ruralnih područja, fajferici kao "crnom zlatu" u Slavoniji, korištenju EU fondova. Riječi će biti i o kulturnom indentitetu mladih Posavljaka izvan bosanske Posavine, interaktivnoj razmjeni znanja među generacijama, upravljanja etno selima u funkciji gospodarskog razvoja i drugim temama.


Tagovi

Skup Ruralni razvoj Vinkovci Vinkovačke jeseni Kriza Andrija Matić Gospodarstvo Manifestacija Kulturni identitet


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!