• Simpozij agronoma
 • 11.02.2017. 13:30

Tolušić otvara 52. Simpozij agronoma u Dubrovniku

52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma održava se od 12. do 17. veljače 2017. godine u Dubrovniku.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
 • 2.442
 • 277
 • 0

52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma održava se od 12. do 17. veljače 2017. godine u Dubrovniku, Hotel Valamar Lacroma.

Organiziraju ga Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, BiH Balkan Environmental Association (B.EN.A), Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Slovenija European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng), Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerza v Mariboru, Slovenija Hrvatsko agronomsko društvo, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske u suradnji s Bc Institutom za oplemenjivanje i proizvodnju bilja, Zagreb, Brodsko-posavskom županijom, Društvom agronoma Osijek, Gradom Dubrovnikom, Gradom Osijekom, Gradom Požegom, Gradom Slavonskim Brodom, Gradom Vinkovcima, Hrvatskim lovačkim savezom, Hrvatskom agencijom za hranu, Osijek, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, Zagreb Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Križevci, Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša, Split Institutom za poljoprivredu i turizam, Poreč, Osječko-baranjskom županijomm Poljoprivrednim institutom Osijek Poljoprivrednom savjetodavnom službomm Sveučilištem u Dubrovniku, Veleučilištem u Požegi, Veleučilištem u Slavonskom Brodu, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Vukovarsko-srijemskom županijom.

Osnovni cilj Simpozija je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka, te na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju.

"Želja nam je uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa sveučilišta, znanstvenih ustanova te stručnjaka iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i Svijeta u zajedničkom interesnom području znanosti i poljoprivredne prakse."

Rad Simpozija okvirno će se odvijati u sljedećim sekcijama:

 • Agroekologija, ekološka poljoprivreda i zaštita okoliša
 • Agroekonomika i agrosociologija
 • Genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo
 • Povrćarstvo, ukrasno, aromatično i ljekovito bilje
 • Ratarstvo
 • Ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo
 • Stočarstvo
 • Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo
 • Poljoprivredna tehnika

Ministar Tomislav Tolušić boravit će u službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji te će otvoriti Simpozij agronoma u ponedjeljak, 13. veljače 2017. godine s početkom u 10:00 sati.

Službeni jezici Simpozija su hrvatski i engleski. Plenarna izlaganja prevodit će se simultano. Program simpozija možete pronaći ispod teksta.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL


Dokumenti


Tagovi

Simpozij agronoma 2017 Dubrovnik


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Simpozij agronoma

Svetošimunska cesta 25, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 23 93 701, e-mail: [email protected] web: http://sa.agr.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće Pozdrav svima!! Selfi iz vrta za plastenik pomislila bih ništa lakše da se radi o fotogr... Pročitaj cijelu bilješku »