Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11. Donjogradska kobasijada
  • 10.02.2014. 16:00

Tko su pobjednici ovogodišnje kobasijade?

Pobjednici ovogodišnje Donjogradske kobasijade, održane ove subotu u Osijeku, su Miroslav Bašić i Ante Herceg

Foto: freedigitalphotos.com
  • 264
  • 17
  • 0

U Osijeku je u subotu navečer završena 11. Donjogradska kobasijada, natjecanje na kojem se birala najbolja slavonska kobasica i kulenova seka. Najbolju ocjenu za kobasice dobio je Osječanin Miroslav Bašić, a najbolji u izradi kulenove seke pokazao se Ante Herceg. Riječ je o najstarijem natjecanju u kvaliteti domaćih kobasica koje organizira udruga Donjogradski kobasičar. Na ovogodišnjoj manifestaciji po jedanaesti put birala se najbolja kobasica, a peti put kulenova seka.

Dodijeljeno je 10 zlatnih medalja za kobasice i 5 za kulenove seke, a ukupno se prijavilo 47 natjecatelja, od kojih 33 proizvođača kobasica i 15 kulenovih seka. Ocjenjivačko povjerenstvo sastojalo se od pet članova: profesora emeritusa Antuna Petričevića, doktora Gorana Kušeca, Drage Papića, Asima Alikavazovića i Damira Lukača, predsjednika udruge Donjogradski kobasičar.

Proglašenju pobjednika Donjogradske kobasijade nazočio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić. Kobasijadom su osobito bili oduševljeni ovogodišnji osječki gosti, turisti iz Dalmacije, Rijeke i Primorja. Najavili su kako će sljedeće godine biti suorganizatori manifestacije.

Uz odlične slavonske specijalitete u SD Olimpija u Donjem gradu dobro se uklopila i tamburaška glazba. Tako je goste ove godine zabavljao tamburaški sastav Zlatni klas. Udruga Donjogradski kobasičar namjerava domaću slavonsku kobasicu uvrstiti na popis proizvoda sa oznakom izvornosti ili zemljopisnog podrijetla. Poznato je kako se s područja Osječko-baranjske županije na tom popisu nalaze samo dva proizvoda - slavonski kulen i baranjski kulen.

Foto: freedigitalphotos.com


Tagovi

Donjogradska kobasijada Kobasica Kulenova seka Natjecanje Miroslav Bašić Ante Herceg Antun Petričević Goran Kušec Drago Papić Asim Alikavazović Damir Lukač Ivica Vrkić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰