Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cesta plave ribe
  • 24.05.2014. 18:45

Tjedan plave ribe 2014. u Crikvenici

Crikvenička rivijera od 23. do 30. svibnja 2014. mirisat će po vrhunskim ribljim specijalitetima u sklopu Tjedna plave ribe, koji je dio projekta Cesta plave ribe

  • 159
  • 9
  • 0

Rivijera Crikvenica od 23. do 30. svibnja 2014. mirisat će po vrhunskim i slasnim ribljim specijalitetima u sklopu Tjedna plave ribe, koji se vezuje uz projekt "Cesta plave ribe". Projekt je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, a njegova se svečana promocija održala u lipnju prošle godine.

Manifestacija se održava u čast plavoj ribi upravo zbog činjenice da je plava riba nekad bila jedna od najznačajnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani stanovnika crikveničkog kraja, koji su rano prepoznali njezinu iznimnu vrijednost, hranjivost i blagotvoran učinak na zdravlje. Uz to, crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili majstori u lovu na plavu, ali i ostalu ribu, a mnogi su od njih svoja znanja prenosili na generacije ribara na ovim područjima, ali i diljem svijeta.

Svečano otvorenje "Ceste plave ribe" održano je u petak, 23. svibnja 2014. u 18 sati na Trgu Stjepana Radića, u centru Crikvenice. Za vrijeme održavanja manifestacije posjetitelji će moći sudjelovati u zanimljivim radionicama (izrada tradicionalnog jela - Crkveniške rupice, soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata), kao i uživati u zabavnom programu uz glazbeni sastav Klamaruša.

Na velikom gastro stolu svoje mjesto će pronaći riblji specijaliteti poput ribljih okruglica u pikantnom umaku od rajčice, lazanja od plave ribe, fishburgera te neizostavnih Crkveniških rupica. Prilog od prodaje jela ide za donaciju za izdavanje knjige recepata od plave ribe, koju priprema PŠRD "Arbun". Ugostiteljima koji su se ove godine pridružili Cesti plave ribe ovom će se prilikom uručiti markica "Cesta plave ribe", koju će istaknuti u svojim objektima te time poručiti da u svojoj stalnoj ponudi nude jela od plave ribe.

Riblji specijaliteti pomno će se sljubljivati sa vrhunskim vinima crikveničkog kraja od 23. do 25. svibnja u okviru Smotre žlahtine i vina Vinodola, koja će se održati u samom centru Crikvenice. Ovom prigodom posjetitelji će moći kušati vina nekoliko vinara iz okolice. Za vrijeme održavanja manifestacije ugostiteljski objekti uključeni u projekt "Cesta plave ribe" nudit će poseban popust od 20% na odabrana jela od plave ribe, što će zasigurno razveseliti sve gurmane.


Tagovi

Crikvenice Tjedan plave ribe Cesta plave ribe Manifestacija Klamaruša Crkveniške rupice Smotra žlahtine i vina Vinodola


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]