• Informativna radionica
  • 26.01.2015. 10:30

Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima

Cilj radionice je kvalitetna priprema i edukacija svih potencijalnih korisnika sredstava iz ovog programa, praktična pomoć kod prijave projekta, izrade i financiranja do realizacije.

  • 489
  • 23
  • 0

U prostorima Županijske komore Osijek, 13. veljače 2015. godine, u 12 sati će se održati Informativna radionica o Natječaju za Mjeru 7 -Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Radionica se održava u organizaciji Županijske komore Osijek, konzorcija HSDM Group iz Milana u Italiji te tvrtke Beck j.d.o.o.

U najavi je natječaj za mjere 7.1., 7.2. i 7.4., za davanje europske potpore u bespovratnim sredstvima za različite vrste ulaganja u općinama i gradovima do 10.000 stanovnika te je cilj ove radionice kvalitetna priprema i edukacija svih potencijalnih korisnika sredstava iz ovog programa, praktična pomoć kod prijave projekta, izrade i financiranja do realizacije.

  • Podmjera 7.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti. Korisnici: Općine i gradovi do 10.000 stanovnika.
  • Podmjera 7.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije. Korisnici: Jedinice lokalne samouprave.
  • Podmjera 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Korisnici: Jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave, udruge/organizacije civilnog društva i vjerske zajednice koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo te lokalne akcijske grupe (LAG-ovi).

Predavači na radionici su: Giorgio Zordan, direktor HSDM grupe, Ivan Miloš, član HAZU-a i HATZ-a, i Mladen Marković, direktor hrvatske podružnice HSDM grupe.

Radionica je predviđena za zainteresirane predstavnike općina i gradova, jedinica lokalne samouprave, trgovačkih društava u vlasništvu j.l.s., javnih ustanova neprofitnog karaktera, čiji su osnivači j.l.s., udruge i organizacije civilnog sruštva od interesa za lokalno stanovništvo te lokalnih akcijskih grupa, a sudjelovanje na radionici je besplatno.

Kontakt-osoba je Valis Štajner Kokot, tel.: 031/223 822, fax: 031/223 824, e-mail: [email protected], a više informacija možete potražiti od: Ivana Miloša, tel.: 098/960 4543, e-mail: [email protected] i Mladena Markovića, tel.: 091/721 1518, e-mail: [email protected]

Izvor i foto: HGK Županijska komora Osijek


Tagovi

Županijska komora Osijek Natječaj Informativna radionica Program ruralnog razvoja Beck Natura 2000 Obnovljivi izvori energije Poboljšanje infrastrukture LAG Giorgio Zordan Ivan Miloš Mladen Marković HSDM Valis Štajner Kokot