Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Permakultura
  • 17.01.2014. 11:00

Tečaj permakulturnog dizajna - Osijek

Polaznici tečaja koji uspješno ovladaju tehnikom dizajniranja dobit će međunarodno priznati permakulturni certifikat - PDC

Foto: depositphotos.com, lightpoet
  • 357
  • 29
  • 0

Udruge Ured za permakulturu i osječki permakulturni aktivisti Ospera održat će uvodno javno predavanje o tečaju permakulturnog dizajna, koje će se održati u prostorijama Galerije Kazamat, na adresi V. Jagića 2 u Osijeku. Predavanje će biti održano u subotu, 18. siječnja 2014. godine, s početkom u 18 sati.

Za one koji ne znaju, permakultura je sustav praktičnog oblikovanja životnog prostora koji oponaša prirodne procese, a temelji se na integriranom tradicijskom i suvremenom znanju i vještinama.

72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja (PDC - Permaculture design certificate) je intenzivni tečaj koji je zamišljen na način da kroz dva dijela polaznike osposobi za uporabu praktičnih znanja i vještina kroz samostalno djelovanje na vlastitim projektima. Tečaj u pravilu predstavlja osnovnu školu permakulture. U prvom dijelu tečaja kroz predavanja se pokrivaju sve bitne teme vezane za područja koje obuhvaća premakultura: hrana, energija, gradnja, organizacija i dr. Na drugom dijelu tečaja uči se tehnika permakulturnog dizajniranja. Polaznici koji uspješno ovladaju tehnikom dizajniranja dobivaju međunarodno priznati permakulturni certifikat.

Javno predavanje o permakulturi, njezinom značenju, inicijativama i udrugama diljem Hrvatske, kao i detaljima samog PDC tečaja u Kazamatu održat će diplomirani permakulturni dizajner Ivan Gregov, koji je ujedno i glavni predavač na osječkom tečaju koji se planira održati tijekom veljače 2014. godine. Uz Gregova, udruga Ospera će ukratko predstaviti svoje dosadašnje i buduće akcije: permakulturni vrt u Kampusu, osnivanje osječke Banke vremena i GSR-a (Grupe Solidarne Razmjene), kao i projekt osječkih javnih vrtova.

Predavanje je dio programa udruge Ospera za 2014. godinu, koja ima u planu organizirati i brojna druga besplatna predavanja, radionice, okrugle stolove, akcije i slično. Više informacija o predavanju možete saznati na facebook stranici Permakultura - OS ili putem moba. 095/ 8525 498.

Foto: depositphotos.com, lightpoet


Tagovi

Permakultura Tečaj Ospera Osijek PDC Kazamat GSR Ivan Gregov

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?