Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival Tarda
  • 12.08.2018. 18:00

Tarda festival: Od pazara na bujrum sajmu do vrhunskih baranjskih vina

Riječ je o festivalu koji će predstaviti povijesnu baštinu baranjskog kraja, a vezano uz tursku raju, hranu i svega što je i danas poveznica između Turske i naroda ovog područja. Zašto? Odgovor je u Sujemanovom mostu.

Foto: Facebook/Udruga Đola
  • 354
  • 18
  • 0

Festival glaze, ruha i hrane, Festival Tarda u organizaciji Udruge Đola, udruge za ruralni turizam, i ove će se godine održati u perivoju dvorca Esterhazy u Dardi trećeg vikenda u kolovozu (17.-18.08. - petak i subota).

"Za one koji još nisu stigli biti naši dragi gosti podsjetimo da je riječ o festivalu koji će u dva dana predstaviti povijesnu baštinu našeg kraja, a vezano uz tursku raju, kulturu turskog naroda, njihovih običaja, hrane, plesa i svega onoga što je i danas poveznica između Turske i naroda ovog područja... Zašto? Zato što želimo činjenicu da je Sulejmanov most išao upravo do Darde valorizirati, dati uporabnu vrijednost i staviti u funkciju turizma. Koncept festivala je sljedeći: šetnja, druženje, sudjelovanje u sadržajima, pazar na bujrum sajmu, odmaranje u merak zonama. Dakle, koncept je da provedete dan u prirodi uz naše jezero i bogat program i uživate s vašom ekipicom", najavljuju iz Udruge Đola. 

Između ostalog, radionica za velike i male, drage ženice nahranit će vas japrak sarmicama, baklavom, tufahijama i drugim delicijama turske kuhinje koje su zabilježili u kuharici "CroTur", a kolege organizatori Vinskog maratona iz Zmajevca napojit će vas najboljim baranjskim vinima.


Tagovi

Festival Tarda Udruga Đola Darda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).