Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta Agro
  • 29.01.2016. 14:25

Syngenta savjetuje agronome za sezonu 2016.

Syngenta Hrvatska održava Stručno savjetovanje za agronome u Tuhelju te broji 15 godina prodaje sjemenske robe i SZB na hrvatskom tržištu.

  • 571
  • 63
  • 0

Već tradicionalno, krajem siječnja Syngenta Hrvatska održava Stručno savjetovanje za agronome u Tuhelju.

Odazvalo se mnoštvo sudionika, oko 300-tinjak njih, a Syngentin tim potrudio se polaznicima stručnog savjetovanja ponuditi zanimjliv i ispunjen program koji je tematski bio podijeljen u cjeline: blok ratarske kulture, blok vinove loze te blok o Stewardship projektima i poljoprivredi u oblacima.

Tako se između ostalog moglo čuti mnoštvo korisnih savjeta vezano uz proizvodnju i zaštitu proizvodnje kukuruza. Posebnu preporuku za sezonu 2016. predstavljaju novi hibridi SY Arioso, SY Dartona i SY Kreon.

SY Arioso, SY Dartona i SY Kreon

SY Arioso iz skupine FAO 300 je hibrid odličnog potencijala prinosa suhog zrna u svim uvjetima proizvodnje. Za ovog zubana preporučeni je sklop 80.000 do 85.000 biljaka/ha razmaka 16 - 18 cm, a ima izrazito visok potencijal prinosa u svom starosnom razdoblju. Vrlo je stabilan u različitim uvjetima proizvodnje te adaptibilan na svim tipovima tala. Odlikuju ga i odlična tolerantnost na polijeganje, brzi rani porast te brzo otpuštanje vlage, što rezultira vrlo niskom vlagom zrna u berbi. Preporuča se za rane sjetve, kada prosječna temperatura tla na dubini sjetve dosegne 8 do 100C.

Stabilni i adaptibilni hibridi i u suši

Iz grupe FAO 390 nam dolazi univerzalni hibrid za sve tipove tla i sve uvjete proizvodnje - SY Dartona. Također zuban, jednakih sjetvenih preporuka kao i Arioso, čvrste stabljike koja ne poliježe. Iznimno visok potencijal za prinos kvalitetnog zrna odlika je i ovog hibrida koji ujedno vrlo brzo otpušta vlagu, a i stabilan je i adaptibilan na srednje teškim i teškim tlima. Preporuča se njegova sjetva za intenzivnu proizvodnju i postizanje najviših prinosa vrhunske kvalitete.

FAO grupa 420 također je bogatija za novi hibrid - SY Kreon. Dugi, ujednačeni, kompaktni klipovi, visoke kvalitete zrna, tolerantni na bolesti (Fusarium). Vrlo čvrste stabljike koja ne poliježe, a preporučeni sklop biljaka po ha je 68.000 - 75.000, na razmak od 19 - 21 cm između biljaka. Njegova sjetva se preporuča za proizvođače koji žele kvalitetno i zdravo zrno, za intenzivnu proizvodnju i berbu u zrnu i klipu. Ovaj hibrid stabilan je i u uvjetima stresa izazvanog sušom i visokim temperaturama.

15 godina prodaje sjemenske robe i SZB na hrvatskom tržištu

Objedinjena prodaja sjemenske robe i sredstava za zaštitu bilja slave 15 godina postojanja na hrvatskom tržištu. U Hrvatskoj poljoprivreda intenzivno raste, za razliku od zemalja zapadne Europe gdje je došlo do saturacije. Vodeći proizvođač poljoprivrednih inputa (repromaterijala za poljoprivredu), Syngenta daje naglasak na razvoj i istraživanje (preko milijardu dolara godišnje investirano je u istraživanje i inovacije).

Anto Andabak, voditelj prodaje ovim putem je istaknuo: "svaka kompanija je čvrsta koliko su čvrsti njeni partneri, a uspjeh partnera je i uspjeh Syngente". Pritom se zahvalio partnerima na uspješnoj 2015. i svima poželio još uspješniju 2016 godinu.

Syngenta u brojkama

Evo i nekoliko zanimljivih činjenica o Syngenti. Sa sveukupno 28.000 zaposlenika u svijetu, od čega preko 5.000 zaposlenika u sektoru razvoja i istraživanja, Syngenta nastavlja s inovacijama. Iznose i podatak da je u prosjeku potrebno 10 godina da se proizvod donese na tržište. Sveukupno 15,3 milijuna poljoprivrednika diljem svijeta koristi Syngentine proizvode.


Tagovi

Syngenta Agro Savjetovanje agronoma Tuhelj Kreon Dartona Arioso SZB Sjemenska roba


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner