Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan hrane
  • 28.09.2013. 11:00

Svjetski dan hrane u Osijeku

Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) organiziraju obilježavanje Svjetskog dana hrane

Foto: RGBStock.com
  • 373
  • 31
  • 0

Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i Ministarstva poljoprivrede RH, organiziraju obilježavanje Svjetskog dana hrane.

Tom će prigodom, u srijedu, 16. listopada 2013. godine, u Hotelu Osijek, u Osijeku, biti održan međunarodni skup „Održivi prehrambeni sustavi u svrhu dostupnosti sigurne hrane i nutritivno vrijedne prehrane“.

Neodrživi modeli razvoja narušavaju prirodni okoliš, prijete ekosustavima i biološkoj raznolikosti, neophodnima za opskrbu hranom u budućnosti. Prehrambeni sustav sastoji se od okoliša, ljudi, institucija te procesa proizvodnje, obrade i distribucije poljoprivrednih proizvoda. Politika i intervencije u prehrambenim sustavima rijetko imaju zdravu prehranu stanovništva za svoj glavni cilj. Kako bi postigli održivost sustava, potrebni su udruženo djelovanje i dodatni napori svih dionika u poljoprivrednim i prehrambenim sustavima, gospodarenju prirodnim resursima, javnom zdravstvu i obrazovanju te u širim domenama politike.

Skup pruža mogućnost susreta i razmjene iskustava te dogovora o budućoj suradnji, predstavnicima nadležnih tijela, poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima industrije, organizacijama potrošača, znanstvenicima te ostalim dionicima, s područja Hrvatske i regije.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Svjetski dan hrane HAH FAO Održivost

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]