Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 09.02.2009.

Sve čvršća hrvatska zeleno-modra poveznica

NA SAJMU “HISTRIA” U PULI PONOVNO SE USPJEŠNO PREDSTAVILE TVRTKE VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

  • 909
  • 43
  • 0

Na 16. gospodarskoj izložbi hrane, pića i ugostiteljske opreme "Histria 2009", koja je održana u Puli 3. i 4. veljače, istarskim gospodarstvenicima koji ostvaruju trećinu ukupnog turističkog prihoda Hrvatske, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica, predstavljeni su proizvodi čak 12 izlagača s područja Virovitičko-podravske županije.
To su: "DAM" d.o.o. Lozan (ljekovito bilje), Eurovoće Orahovica (konzervirano voće i povrće), Herbarium d.o.o. Pitomača (ljekovito bilje, čajevi i tinkture), "KIO-Keramika d.o.o. Orahovica (keramičke pločice), Medina Virovitica (med i pčelinji proizvodi), Silosi VTC d.o.o. Virovitica (ocat, brašno), Slavonka d.o.o. Čađavica (konzervirano povrće - zimnica), Stari podrum d.o.o. Slatina (vina graševina i frankovka), Šapica d.o.o. Slatina (kolač šapa), VIRO Tvornica šećera d.d. Virovitica (šećer), Vitaflora d.o.o. Čačinci (tekuća umjetna gnojiva) i Vitrex d.o.o. Virovitica (proizvodi od šibe, košare i sl.)

Tim nastupom tvrtki nastavljena je tradicionalnost predstavljanja gospodarstva Virovitičko-podravske županije na sajmu "Histria", na kojem je Županijska gospodarska komora s gospodarstvenicima Virovitičko-podravske županije prisutna, u kontinuitetu 15 godina.


Hrvatski proizvod za hrvatski turizam


U prigodi svečanosti otvorenja Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, istaknula je da se među više od tisuću kvalitetnih hrvatskih proizvoda koje je izložilo 200 izlagača, nalazi velik broj proizvoda s oznakama "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta". Dizajn i kreacija, te stalni rast kvalitete koji imaju izloženi proizvodi na sajmu, opravdano pretpostavljaju i povećani plasman na turističko tržište Istre. Osobito je na sajmu omogućeno prezentiranje i malih proizvođača.
Šime Vidulin, potpredsjednik HGK za regionalni razvoj, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je upravo HGK prepoznala potrebu povezivanja "zelenog i modrog", cilj čega je što veći udio hrvatskih proizvoda u ukupnoj turističkoj ponudi, ne samo Istre, nego i cijele Hrvatske. Naglasio je da je za potrebe prezentacije hrvatskog gospodarstva nužna dodatna izgradnja odgovarajuće sajamske i izložbene infrastrukture u cijeloj Hrvatskoj.


Brojni gosti


Sajam je svečano otvorio Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, koji je zajedno s Valeriom Drandićem, dožupanom, te ostalim suradnicima posjetio i izložbeni prostor Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica. Izložbeni prostor posjetili su i Šime Vidulin, potpredsjednik HGK za regionalni razvoj, Franko Palma, predsjednik Hrvatske udruge hotelijera (HUH), Ivan Šorić, tajnik HUH-a, Mladen Šebelić, direktor HUH-a, te brojni gospodarstvenici iz djelatnosti turizma i trgovine Istarske i Primorsko-goranske županije. Sajam su posjetili i predstavnici izlagača i predstavnici HGK - Županijske komore Virovitica.
- Do sada je virovitičko-podravsko županijsko gospodarstvo imalo izuzetno dobre odnose s gospodarstvom Istre, tako da su brojni hoteli u Istri opremljeni namještajem, primarno Tvina d.o.o. Virovitica, ali i ostalih županijskih proizvođača namještaja, a županijski proizvođači hrane i pića imaju intenzivne odnose s ovim najznačajnijim turističkim tržištem Hrvatske, istaknuo je Milan Vanđura, tajnik Županijske gospodarske komore Virovitica.
Među izlagačima i izloženim proizvodima iz cijele Hrvatske, obilato su bili zastupljeni i proizvođači iz drugih slavonsko-baranjskih županija.

N.Vukadinović

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zbog panike uginulo oko 300 kokoši - razlog pokušaj provale u peradarnik

Pokušaj provale jednog ili više počinitelja na farmu peradi u Wallersdorfu u Njemačkoj, doveo je do uginuća oko 300 kokoši, piše Wochenblatt. Kako javlja policija, počini...

Više [+]