Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 1. Hrvatski dani biodinamike
  • 19.11.2019. 12:00

Sudjelujte na 1. Hrvatskim danima biodinamike s temom razvoja eko-bio agrikulture

Ovo jedinstveno događanje po prvi puta u Hrvatskoj, okuplja stručnjake iz zemlje i inozemstva koji se bave pitanjima utjecaja klimatskih promjena. Teme rasprave panelista vezane su na globalne ciljeve UN-a.

Foto: Pixabay/StockerTui
  • 747
  • 176
  • 0

Centar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske organizira 1. Hrvatske dane biodinamike, te stručnu konferenciju pod nazivom Razvoj eko-bio agrikulture; edukacija - komunikacija - inovacija.

Ovo jedinstveno događanje po prvi puta u Hrvatskoj, okuplja stručnjake iz zemlje i inozemstva koji se bave pitanjima utjecaja klimatskih promjena na budući razvoj, održivog gospodarenja, brendiranjem, marketingom i pozicioniranjem na tržištu, kao i proizvodnjom prehrambenih proizvoda s dodanom vrijednošću, a u kontekstu biodinamičke poljoprivredne proizvodnje.

Raspravljat će se o globalnim ciljevima UN-a

Teme rasprave panelista vezane su na globalne ciljeve UN-a. U skladu sa svjetskim ekološkim trendovima i stručnim specijalizacijama panelista, raspravljat će se o utjecaju klimatskih promjena na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, praćenju i kontroli kvalitete biodinamičke proizvodnje i prerade, pozicioniranju i brendiranju biodinamičkih proizvoda, prednostima konzumacije hrane proizvedene po ekološkim načelima, te sustavu edukacije proizvođača i organizaciji mreže mentora za potporu hrvatskim poljoprivrednicima.

Ova manifestacija održat će se na nekoliko lokacija. Dana 28. studenog 2019. u Čakovcu gdje će se stručni panel održati u prostorijama zgrade Scheier koji će ugostiti eksperte iz čitave Europe. Idućeg dana, 29. studenog 2019. u Donjem Kraljevcu u prostoru Centra dr. Rudolfa Steinera održat će se cjelodnevno događanje.

Nakon toga će se 6. prosinca 2019. u Zagrebu na Agronomskom fakultetu održati Poljoprivredni tečaj (biodinamička poljoprivreda) prema predaji dr. Rudolfa Steinera, dok će se 7. prosinca na Zagrebačkom velesajmu na štandu Centra dr. Rudolfa Steinera u okviru sajmova Cro-Agro i Organica Chef Robert Slogar održati predavanje o nutritivnim, energetskim i prehrambenim vrijednostima namirnica uzgojenih na biodinamički način.

Sudionici ove stručne konferencije bit će dr.sc. Srgjan Kerim, predsjednik 62. Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, zatim prof.dr.sc. Dragan Primorac, liječnik i znanstvenik, dr.sc. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ Andrija Štampar, dr.sc. Maja Kolar iz tvrtke DEMETER International, Danijel Koletić, osnivač Apriori World komunikacija, prof.dr.sc. Ivica Kisić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, mr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera te predstavnik ministarstva poljoprivrede.

Ulaz na sva predavanja, radionice i koncerte je besplatan. Program događaja pronađite u dokumentu ispod teksta. Više informacija možete vidjeti ovdje ili im se obratite na niže navedene kontakte:

Centar dr. Rudolfa Steinera
Prvomajska 4
40320 Donji Kraljevec
Tel: +385 40 655 612
E-mail: info@centar-rudolf-steiner.com


Dokumenti


Tagovi

Razvoj eko-bio agrikulture 1. Hrvatski dani biodinamike Klimatske promjene Poljoprivreda Donji Kraljevec Zagreb


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]