Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi ZPP
  • 21.11.2018. 15:10

Što donosi nova poljoprivredna politika EU - povjerenik EK Hogan i ministar Tolušić otvaraju konferenciju u Zagrebu

U Zagrebu sutra počinje dvodnevna međuparlamentarna konferencija "Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede“ kojoj će nazočiti i povjerenik Phil Hogan.

Foto: Facebook/Phil Hogan
  • 199
  • 20
  • 0

Što donosi nova poljoprivredna politika EU, trebali bismo doznati sutra i to od povjerenika Phila Hogana. Naime, povjerenik Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić uvodnim će izlaganjima otvoriti dvodnevnu međuparlamentarnu konferenciju "Uloga parlamenata u oblikovanju budućnosti hrane i poljoprivrede“ koju u Zagrebu organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski sabor s ciljem susreta predstavnika parlamenata svih 28 zemalja članica Europske unije.  Raspravljat će se o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije (ZPP) i uloge nacionalnih parlamenata u formiranju te politike u novom programskom razdoblju od 2021. do 2027. godine.

"U raspravama o budućoj ZPP Ministarstvo poljoprivrede aktivno sudjeluje putem svojih predstavnika na radnim tijelima Vijeća EU, na kojima se iznose službene pozicije država članica. Međutim, s obzirom na važnost i sveobuhvatnost ZPP-a vrlo je važno da se u ovu tematiku uključe sve relevantne institucije, kako bismo promovirali i iskazali hrvatska stajališta.

Konferencija je podijeljena u četiri sesije za koje vjerujemo da su od interesa za sve sudionike, neovisno o tome koju državu predstavljaju. Prva sesija se bavi procesom usvajanja nacionalnih strateških planova, koji čine okosnicu predložene reforme i značajan odmak od još uvijek važećeg koncepta ZPP sastavljene od dva odvojena skupa mjera dohodovne i tržišne potpore s jedne strane, te strukturnih mjera s druge strane. Druga sesija bavi se generacijskom obnovom, treća lokalnom zajednicom i ruralnim razvojem, a posljednja istraživanjima u poljoprivredi, sigurnošću i kvalitetom hrane", najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede. 

Isti dan, u Kući Europe održat će se Okrugli stol s hrvatskim poljoprivrednim proizvođačima, koji organizira Hrvatska poljoprivredna komora.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Phil Hogan Tomislav Tolušić ZPP Konferencija Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]