Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Švarglijada
  • 05.01.2019. 13:30

Spremni za sedmu Švarglijadu u Grabarju?

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja dati posjetitelji u dvorani.

Foto: Dražen Krstanović
  • 279
  • 26
  • 0

Već 7. Švarglijada održat će se u Grabarju u Požeško-slavonskoj županiji u subotu, 12. siječnja u Vatrogasnom domu DVD Grabarje. Prijaviti se možete već sada, a uzorke je potrebno donijeti 12. siječnja od 17 sati. Švarglijada počinje u 19 sati. 

Inače, prije nešto više od sedam godina predsjednik Kulturno-umjetničkog društva ‘Poljadija’ Grabarje Ivica Ribičić i glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić došli su na ideju da organiziraju jednu tradicionalnu manifestaciju s ciljem da se sačuva od zaborava i ne zaboravi stari slavonski autohtoni proizvod švargl, podsjeća pozega.eu

Švargl na ocjenu donose proizvođači sa šireg dijela Požeštine i nekoliko proizvođača izvan Požeško-slavonske županije. I ove se godine očekuje veći broj uzoraka koje će proizvođači donijeti na ocjenu. Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja dati posjetitelji u dvorani. U sklopu "Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja, a posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

Za više informacija zaintetesirani se mogu obratiti na mobitel br. 098-537-325. Kvalitetu švargla ocjenjivat će stručna i već provjerena komisija.


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Švargl Švarglijada Grabarje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer