Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan turizma
  • 28.09.2013. 14:39

Slavonija i Baranja imaju ogroman potencijal

Svjetski Dan turizma u Kopačkom ritu

Foto: www.croatianmedicaltourism.com
  • 389
  • 17
  • 0

"Kako se sezona bliži kraju, sve je izvjesnije da je posrijedi odlična turistička godina”, rekao je za Glas Slavonije ministar turizma Darko Lorencin, koji jeprilikom jučerašnjeg Svjetskog dana turizma posjetio baranjski biser prirode, Kopački rit.

"Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je voda, a ona znači život, posebice na kontinentu. Plitvička jezera, slapovi Krke i Kopački rit veliki su razlozi dolaska turista. Kopački rit, za razliku od spomenutih nacionalnih parkova, turistima nije toliko blizu, ali se nalazi na području koje, kao i on sam, ima ogroman potencijal", istaknuo je ministar, naglasivši kako im je želja da od istočnohrvatskih destinacija, Osijeka, Baranje, Vukovara, Iloka, Đakova i ostalih, stvore jedno veliko odredište.

Objasnio je to na primjeru mikroregije, naglasio jei da gost koji odsjedne bilo gdje u Baranji mora posjetiti beljske turističke potencijale, Kopački rit i ostala odredišta, ali je za to potrebna povezanost institucija i privatnika te kvalitetan program. Dodao je kako je potrebno više smještajnih kapaciteta, po mogućnosti hotelskih, premda ni manja obiteljska gospodarstva nisu na odmet. Naglasio je i potrebu brandiranja enogastronomskih proizvoda, točnije, mukotrpan rad na njihovoj standardizaciji i zaštiti.

Gastronomija je jedan od deset ključnih proizvoda koji čine generalnu turističku ponudu. Već smo pokrenuli aktivnost kako bismo i ovaj dio Hrvatske obuhvatili gastroedukacijom”, naglasio je Lorencin. Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Nenad Strizirep najavio je nove investicije na području Kopačkog rita. “Uz obnovu Prijamnog centra, vrlo brzo će se krenuti u obnovu tikveškog kompleksa”, rekao je, istaknuvši da pametnim ulaganjem turističke destinacije na kontinentu mogu postati generator razvoja, uz maksimalnu zaštitu okoliša.

Foto: www.croatianmedicaltourism.com


Tagovi

Darko Lorencin Kopački rit Nenad Strizirep Kontinentalni turizam Etnogastronomski proizvodi Brandiranje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo