• Županijska manifestacija
  • 24.08.2015. 12:55

Slavimo Dan Virovitičko-podravske županije!

Program obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije: Očekuje vas bogat program i niz zanimljivih manifestacija!

  • 110
  • 8
  • 0

Virovitičko-podravska županija je i ove godine povodom obilježavanja svog Dana pripremila bogat program koji započinje u subotu, 29. kolovoza i traje do ponedjeljka, 7. rujna.

Na rasporedu je niz zanimljivih manifestacija, od 5. sajma agroproizvoda i opreme Agroexpo 2015. u Virovitici, pa do 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske te 4. natjecanja u oranju konjima koje će se održati u općni Suhopolje.

Očekuje vas bogat program i niz zanimljivih manifestacija!

U sklopu obilježavanja Dana županije bit će dodijeljena i nagrada za najoriginalniji selfie s prepoznatljivim motivom županije u pozadini, a glasovanje će biti otvoreno do 30. kolovoza na službenoj Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.

Na dva kotača Podravinom i Slavonijom i ultramaraton

Organizatori su pripremili i mini avanturu za sve ljubitelje prirode i biciklizma, koji će imati priliku sudjelovati na biciklijadi pod nazivom Na dva kotača Podravinom i Slavonijom, Virovitičko-podravskom županijom te istražiti ljepote županije na dva kotača.

Svoj doprinos obilježavanju Dana županije dat će i Glasnici istine, hrvatski maratonci koji će pod pokroviteljstvom Županije organizirati 2. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom od Kladara do Stare Jošave u duljini od 86 km.

Središnja svečanost bit će održana 3. rujna, na sam Dan županije, kada je na rasporedu svečana sjednica na kojoj će zaslužnim građanima, institucijama i udrugama biti dodijeljena javna priznanja i nagrade.

Viteški turnir na Jankovcu

Na sam Dan Virovitičko-podravske županije, u Gradskom muzeju u Virovitici bit će otvorena izložba pod nazivom Plemići i velikaši Virovitičke županije, a u subotu i nedjelju (5. i 6. rujna) bit će održan dvodnevni spektakl 3. srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu.

Obilježavanje Dana županije završit će u ponedjeljak, 7. rujna, svečanim otvorenjem nove zgrade Područne škole u Gornjem Miholjcu te polaganjem temeljnog kamena za izgradnju nove škole u Bušetini, čime Županija još jednom pokazuje brigu za svoje najmlađe stanovnike i obrazovanje.

Detaljan program obilježavanja možete pogledati u privitku ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Vitezovi Dan VPŽ Selfie Natjecanje Biciklijada Ultramaraton Podravina Slavonija Oranje konjima Dan županije Agroexpo Viteški turnir Svečana sjednica Jankovac


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bora nema, ostao tepih ;)