Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival hrane i vina
  • 27.03.2014. 09:30

Slatke zvijezde Festivala hrane i vina

Tea Mamut i Petra Jelenić slatke zvijezde 2. Hrvatskog festivala hrane i vina

  • 164
  • 23
  • 0

Sretnici koji su se krajem prošlog tjedna zatekli u Galeriji Kranjčar dobili su slatki uvid u eno-gastro blagodati nadolazećeg 2. Hrvatskog festivala hrane i vina. Na druženju nazvanom "Choco&Wine Bar - Crno bijeli svijet" prezentirana je crno-bijela simfonija najfinijih slastica i jednako tako kvalitetnih vrhunskih domaćih vina.

Macaroni Petre Jelenić i maraština Jure Sladić

Petra Jelenić je za crno-bijelo sljubljivanje pripremila francusku poslasticu macaron, sljubljenu s autohtonom vinskom sortom maraštinom vinara Sladić Jure, premijerno napunjenom upravo za ovu prigodu. "Moram reći kako se jako veselim festivalu i smatram da su takva događanja uvijek dobrodošla za promociju hrvatskih eno-gastro specijaliteta", istaknula je Petra. Slatko druženje nije prepustila niti Iva Šulentić koja će na Festivalu zasukati rukave i uhvatiti se u koštac s domaćim i inozemnim chefovima: "i osobno volim doma eksperimentirati u kuhanju te se veselim savjetima koje ću dobiti od kulinarskih majstora. Saznala sam da ću između ostalog voditi i radionicu Tee Mamut, a kako smo i privatno dobre, vjerujem da će to biti pravi show, jedino ne znam kako će Tea reagirati na moje 'smetanje u kuhinji".

P. Jelenić, direktorica Đ. Protić i T. Mamut

Crni i bijeli kolačići znalački usklađeni s crnim i bijelim vinima, bili su uvertira u nadolazeći 2. Hrvatski festival hrane i vina koji će se održati od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb. Ondje će brojni izlagači iz Hrvatske i regije u tri dana s posjetiteljima sajma podijeliti svoja znanja, iskustva i prije svega strast prema najfinijim gastronomskim delicijama. Iz programa izdvajamo gostovanje velikih chefova: Andreja Barbierija, zvijezdu aktualnog kulinarskog TV showa, Christiana Cabaliera, Renata Rizzardija, Janeza Bratovža i mlade nade hrvatskog kuharstva Lea Bonifačića.

Raznolike vinske radionice zadovoljit će i početnike i iskusne - od autohtonih bijelih i crvenih sorti, preko škrleta, terana, makedonskih i furlanskih vina do vrhunskih crnih pinota, pjenušaca i šampanjca Taittinger. Brojni mali tečajevi o zanimanjima sommelier, kuhar, konobar, enolog, slastičar privući će mnoge interesante, a na posebnim eventima biti će predstavljene delicije naših regija - Srijema, Međimurja, Istre i Dalmacije. Vinske radionice, gastro showovi i okrugli stolovi te mini festivalski tečajevi ponudit će mnoštvo sadržaja. Festival će na jednom mjestu okupiti vrhunske kuhare, autore najprodavanijih kulinarskih izdanja, vrhunske slastičare, enologe i vrhunske poznavatelje modernih kulinarskih trendova. Ovo druženje pokazalo je samo djelić festivalskog ozračja koje očekuje sve posjetitelje 2. Hrvatskog festivala hrane i vina, u Areni Zagreb.


Tagovi

Festival hrane i vina Gerstmajer Misna vina Petra Jelenić Tea Mamut Jure Sladić Iva Šuletić Arena Zagreb Andrej Barbieri Renata Rizzardi Janez Bratovž Lea Bonifačić Vina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P