Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Peradarski dani 2017.
  • 09.05.2017. 08:20

Skup peradara na Peradarskim danima u Šibeniku

Tijekom ovogodišnjeg simpozija održat će se 28 znanstvenih i stručnih predavanja, a sudionici će imati priliku razgledati novu opremu i proizvode tvrtki koje djeluju u ovom području.

Foto: Wavebreak Media Ltd/bigstockphoto.com
  • 833
  • 43
  • 0

Hrvatski veterinarski institut - Centar za peradarstvo Zagreb organizira 12. međunarodni znanstveno-stručni simpozij "Peradarski dani 2017." koji će od 10. do 13. svibnja 2017. godine u Solaris Beach Resortu u Šibeniku okupiti oko 200 sudionika iz desetak zemalja. Otvorenje simpozija predviđeno je u četvrtak, 11. svibnja u 8.30 sati u dvorani "Krapanj" hotela Ivan.

"Peradarski dani" održavaju se svake druge godine. Cilj im je okupiti predstavnike znanstvene zajednice, peradarske proizvođače i industriju koja prati ovu proizvodnju. Tijekom ovogodišnjeg simpozija održat će se 28 znanstvenih i stručnih predavanja te 11 znanstvenih i stručnih doprinosa u obliku postera. Program rada Simpozija obuhvatit će znanstvena izlaganja hrvatskih i inozemnih stručnjaka koja se odnose na nova dostignuća i svakodnevnu praksu, s posebnim naglaskom na održivost i sigurnost peradarske proizvodnje.

Prilika za razgledanje nove opreme

Uz komercijalna predstavljanja i radionice, sudionici će imati priliku razgledati novu opremu i proizvode dvanaestak tvrtki koje djeluju u ovom području.

Od 1999. godine na "Peradarskim danima" dodjeljuju se Plaketa i Priznanja za doprinos razvitku i unapređenju hrvatskog peradarstva u spomen prof.dr.sc. Milana Kralja, začetnika organiziranog peradarstva u Hrvatskoj. Ove godine Povjerenstvo za izbor najbolje farme Plaketu je dodijelilo peradarskoj farmi Luneta, d.o.o., iz Ludbrega, a Priznanja peradarskim proizvođačima Gala, d.o.o., Bjelovar; Koka, d.d., Varaždin; Perutnina Ptuj-Pipo, d.o.o, Čakovec; Vindon, d.o.o., Slavonski Brod te Žito, d.o.o., Osijek.

Foto: Wavebreak Media Ltd/bigstockphoto.com


Tagovi

Peradarski dani 2017 Predavanja Šibenik Oprema Priznanja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.