Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoska olimpijada
  • 25.05.2015. 11:10

Seoska olimpijada i borba bikova

22. Seoska olimpijada starih športova i borba bikova u Radošiću 31. svibnja 2015.

  • 693
  • 25
  • 0

Ove godine održava se 22. Seoska olimpijada starih športova i borba bikova na terenima Bik Commerca d.o.o. u stoljetnoj šumi hrasta medunca (zaštićenom spomeniku prirode) u Radošiću u nedjelju 31. svibnja. Na programu su stare športske discipline, a natjecanja počinju u 9,00 sati i završavaju atraktivnom revijom bikova (bikijada).

Prijave za natjecanje u pojedinim disciplinama primaju se na niže navedene kontakt telefone i neposredno prije samog početka natjecanja kod centralne bine.

Discipline u kojima će se natjecati su skok u dalj s mjesta, bacanje kamena s ramena, potezanje klipa, jačanje, borba na gredi, potezanje konopa za žene, potezanje konopa za muškarce, obaranje ruke za žene, obaranje ruke za muškarce, borba bikova - bikijada.

Dodatna ponuda uključuje bogat kulturno-zabavni program, bogatu lutriju, široku gastronomsku ponudu, zabavni program za djecu, izložbeno-prodajni sajam. I ove godine očekuje se preko 15.000 posjetitelja. Natjecanja se održavaju na ograđenom travnatom terenu eko etno sela Škopljanci - Radošić, zaštićenoj ruralnoj cjelini pri konzervatorskom odjelu. Prema dosadašnjim najavama, na ovogodišnjoj Seoskoj olimpijadi, očekujemo izrazito veliki broj natjecatelja u svim disciplinama iz cijele Hrvatske i inozemstva. Natjecatelje ovogodišnje manifestacije očekuju bogate nagrade.

Zbog izrazito loše gospodarskog stanja u cijeloj državi, organizatori su odlučili da će ove godine ulaz na manifestaciju biti besplatan. Samim time odrekli su se profita kao organizatori da bi održali tradiciju i oživjeli ovaj napušteni i zaboravljeni kraj.


Tagovi

Radošić Seoska olimpijada Bikijada Borba bikova Potezanje užeta Stoljetna šuma


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.