• Lipicanske pasmine
  • 18.06.2016. 15:00

Seminar za suce lipicanske pasmine

Državna ergela Đakovo i Lipik organizira 20. i 21. lipnja seminar za suce lipicanske pasmine.

Foto: Državna ergela Đakovo
  • 533
  • 62
  • 0

Državna ergela Đakovo i Lipik organizira 20. i 21. lipnja seminar za suce lipicanske pasmine na kojem će sudjelovati suci iz cijeloga svijeta.

Pod okriljem međunarodnog udruženja lipicanske pasmine (LIF), nacionalni suci imaju priliku usavršavati svoje znanje na seminarima i edukacijama kojima je cilj ujednačavanje kriterija i standardiziranje ocjenjivanja lipicanske pasmine.

Državna ergela nominirala se za organizaciju ovog projekta u 2016. godini, a edukacija će se održati 20. lipnja u Državnoj ergeli Đakovo i 21. lipnja u Državnoj ergeli Lipik.

20 nacionalnih sudaca iz 11 zemalja

Ergela će na ovaj način pružiti polaznicima jedinstvenu priliku da edukaciju provedu u ocjenjivanju dva različita tipa lipicanaca: zaprežnog đakovačkog tipa i klasičnog lipičkog tipa, a edukaciji će nazočiti više od 20 nacionalnih sudaca iz 11 zemalja, ističe ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik Nidal Korabi, dr.sc.

To je dobra promidžba hrvatskih konja i otvaranje europskog tržišta, kako za ergelu, tako i za privatne uzgajivače lipicanaca

To je ujedno prilika da Državna ergela sucima od Austrije do Norveške prikaže kvalitetu hrvatskih lipicanaca, te da predstavi dugotrajnu tradiciju uzgoja ove pasmine. Svakako da je od interesa da se prate događanja na međunarodnoj sceni lipicanske pasmine, ali koristi i prilika da se kadrovima iz stranih zemalja prezentira napredak i razvoj uzgoja lipicanaca u našoj zemlji, ističe Korabi.

Foto: Državna ergela Đakovo


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Seminar Suci Edukacija Ergela Đakovo Lipik Lipicanci


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na svome OPG-u u Štriki pokraj Umaga obnavljam suhozide i izrađujem nove. Zaljubio sam se u ovu vrstu tardicijskog zidanja i svakoga dana bih stvarao nešto novo. Cilj mi je sagraditi svojim rukama Kažun, okrugli ili pravokutni.