Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sustav carinjenja
  • 28.10.2015. 13:00

Seminar o uvoznom carinjenju robe

U Županijskoj komori Osijek će se 20. studenoga u 10 sati, u Velikoj dvorani, održati besplatan seminar: HRAIS - Postupak uvoznog carinjenja robe, način deklariranja podataka pri uvozu

  • 112
  • 5
  • 0

U Županijskoj komori Osijek će se 20. studenoga u 10 sati, u Velikoj dvorani, održati besplatan seminar: HRAIS - Postupak uvoznog carinjenja robe, način deklariranja podataka pri uvozu. Seminar organizira Županijska komora Osijek u suradnji s CroatiaPRO odborom, Sektorom za promet i veze Hrvatske gospodarske komore te Carinskom upravom.

Seminar je namijenjen svim poslovnim subjektima koji sudjeluju u carinskom poslovanju (proizvođači, uvoznici, prijevoznici, držatelji carinskog skladišta, otpremnici), a dio je programa Olakšavanje trgovine i transporta 2015. Predavanja će u okviru nekoliko seminarskih tematskih područja održati stručnjaci Carinske uprave.

Izmjene elektroničkog sustava uvoznog carinjenja

Cilj seminara je upoznati polaznike s načinom, mogućnostima i pravima deklaranta kod izmjene podataka u UCD prije i nakon puštanja robe te pojasniti dva osnovna statusa UCD prilikom puštanja robe, o čemu ovisi daljnje postupanje carinske službe, ali i uvoznika. Također, namjera je predočiti informacije o izmjenama sustava HRAIS, odnosno elektroničkog sustava uvoznog carinjenja robe, kao i o mogućnostima testiranja izmjene sustava i pojednostavljenog deklariranja troškova koji se uključuju/isključuju u carinsku vrijednost. Između ostalog, bit će riječi i o REX sustavu registriranih izvoznika/ponovnih pošiljatelja za podrijetlo, pravilima nepreferencijalnog podrijetla kao i o novostima Općeg sustava preferencijala koje se spremaju od 1. siječnja 2016. godine.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno i bit će moguće samo onima koji se prijave najkasnije do četvrtka 19. studenoga 2015. godine. Za sva dodatna pitanja kontakt osoba u Županijskoj Komori Osijek je Vedran Bestvina tel: 031/223-840.


Tagovi

Uvozno carinjenje robe HRAIS REX Elektroničko carinjenje Podrijetlo Carinska vrijednost Vedran Bestvina ŽK Osijek CroatiaPRO


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."