Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukativni seminar
  • 03.11.2015. 13:00

Seminar o novom carinskom zakoniku EU!

Županijska komora Sisak poziva na seminar o novom carinskom zakoniku Europske Unije i njegovoj primjeni, 3. prosinca 2015.

  • 166
  • 8
  • 0

CroatiaPRO Odbor pri HGK Sektoru za promet i veze u suradnji sa Županijskom komorom Sisak i Carinskom upravom Republike Hrvatske pozivaju vas na seminar iz programa Olakšavanje trgovine i transporta 2015: Novi carinski zakonik Unije i njegova primjena, koji će se održati u četvrtak, 3. prosinca u 10 sati u ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16.

Novi će se zakonik primjenjivati od 1. svibnja 2016., a donijet će nove obveze službenicima i gospodarstvenicima koji sudjeluju u robnoj razmjeni sa zemljama koje nisu članice EU.

Razmjena informacija između gospodarskih subjekata

Neke od najvažnijih novosti su obveza razmjene svih informacija između gospodarskih subjekata i carinskih tijela uporabom tehnike elektroničke obrade, nove odredbe o carinskim zastupnicima (špediteri), mogućnost razdvajanja mjesta gdje je deklaracija podnesena od mjesta gdje je roba fizički podnesena (centralizirano carinjenje), mogućnost ovlastiti osobu za podnošenje carinske deklaracije u obliku unosa u evidencije deklaranta i mogućnost ovlastiti gospodarskog subjekta za obavljanje određenih carinskih formalnosti koje obavljaju carinska tijela (samoprocjena), prestanak postojanja nekih sada postojećih carinskih postupaka (prerade pod carinskim nadzorom, postupka unutarnje proizvodnja u sustavu povrata, slobodnih zona tipa II,itd) i uvođenje novih carinskih postupaka.

Prijave do 2. prosinca

Naglasak će seminara biti na utjecaju novosti na poslovanje gospodarstvenika te potrebnim pripremama, kao i novostima u kretanju domaćih roba preko koridora Neum.

Predavač je Bosiljko Zlopaša, pomoćnik ravnatelja Carinske uprave RH, Sektor za carinski sustav i procedure CURH. Sudjelovanje na seminaru je besplatno. Predviđeno trajanje seminara je do 14 sati. Kontakt osoba za organizaciju seminara u ŽK Sisak jest Ivan Javornik, telefon: 044/521-827 ili elektronička adresa ijavornik@hgk.hr. Molimo zainteresirane da se prijave do 2. prosinca putem online prijavnice ili na elektroničku adresu ijavornik@hgk.hr.


Tagovi

Carinski zakonik Gospodarski subjekt HGK Zupanijska komora Sisak Robna razmjena


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]