Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 05.06.2015. 16:00

Šebalj i Rekić najbolji orači VPŽ!

Ove godine najbolji u kategoriji ravnjaka bio je Radivoj Rekić iz Naudovaca, dok je u kategoriji premetnjaka pobjedu odnio Goran Šebalj iz Kapinaca!

  • 240
  • 16
  • 0

Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba organizirale su u petak, 5. lipnja, u općini Pitomača, 11. natjecanje orača Virovitičko-podravske županije.

Natjecanje je održano u dvije kategorije: plugovima ravnjacima i plugovima prekretačima, a sudjelovalo je ukupno 12 natjecatelja s područja županije. Najbolji u kategoriji ravnjaka bio je Radivoj Rekić iz Naudovaca, dok je u kategoriji premetnjaka pobjedu odnio Goran Šebalj iz Kapinaca.

Natjecanju su, uz domaćina, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, predsjednik Udruge orača Virovitičko-podravske županije Željko Žibreg te podpredsjednik Siniša Hrgović, načelnici općina s područja županije, predstavnici udruga orača iz Osječko-baranjske, Karlovačke, Međimurske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Pokrovitelj natjecanja je Virovitičko-podravska županija, a suorganizator Općina Pitomača.

Županijsko natjecanje je kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, koje će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji 4. i 5. rujna ove godine na području Općine Suhopolje. Županija je drugi puta, nakon 2010. godine, domaćin ovog natjecanja koje je s godinama preraslo u jednu od najznačajnijih i najposjećenijih poljoprivrednih i ruralnih manifestacija u RH.

Državno natjecanje u rujnu

Na državnom natjecanju u rujnu očekuje se dolazak 18 županija i oko 35 orača, kao i 15 orača u oranju konjima, a pobjednici će osigurati nastup na svjetskom natjecanju orača u Engleskoj 2016. godine.

Ove godine svjetsko prvenstvo orača održava se u Danskoj (3. i 4. listopada), a hrvatsku ekipu čine Milenko Hrgović iz Vaške (Općina Sopje, Virovitičko-podravska županija) i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije - orači, Siniša Hrgović - trener i sudac te Tugomir Majdak - predsjednik Svjetske oračke organizacije - vođa ekipe.

Tekst i foto: Ivan Šemper, glasnogovornik VPŽ


Fotoprilog


Tagovi

Virovitičko-podravska županija Tugomir Majdak Općina Pitomača 11. natjecanje orača Goran Šebalj Radivoj Nekić Željko Grgačić Kvalifikacije Svjetsko prvenstvo orača


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: [email protected] web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je*eš ti sve ovo, pod hitno trebamo prijeći na masline. Kod umirovljenika iz afere Ina koji uzgaja masline pronađeno 500 milijuna kuna. Osobno mi je želja da idemo naprijed kao društvo, država, čovječanstvo... Svojim primjerom, sadiš, uzgaj... Više [+]