Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HŠPSS
  • 29.05.2018. 16:30

Savjetodavci spremni za izazove u poljoprivredi u kojoj je znanje najvrjedniji resurs

U Jastrebarskom se održava Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe.

Foto: Facebook/HPŠSS
  • 363
  • 27
  • 0

U hotelu Princess u Jastrebarskom otvoren je jučer Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredno-šumarsko savjetodavne službe koji se održava od 28. do 30. svibnja 2018. Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u tri dana predstaviti izvršenje plana rada za 2018. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2017. godini te održati mnoštvo plenarnih predavanja i panel radionica.

U nazočnosti srodnih institucija i agronomske akademske zajednice skup je otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća HPŠSS-a naglasivši da će u idućem razdoblju Službu očekivati nove zadaće od kojih se očekuje unaprjeđenje cjelokupne poljoprivredu u Hrvatskoj.

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba je osnovana prije više od dvadeset godina i do sada je nekoliko puta mijenjala ime, a spajanjem sa Šumarskom savjetodavnom službom ove godine donijet je i novi Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi koji je prilagodio Službu novim izazovima u poljoprivredi u kojoj je upravo znanje najvrjedniji resurs.

"Cilj i misija ovog seminara je prije svega edukacija naših savjetodavaca koji moraju biti spremni na sve veću digitalizaciju i brzinu prenošenja znanja i informacija. Djelatnici HPŠSS-a su upravo ti od kojih poljoprivrednici očekuju odgovore i zato moraju biti ne samo u toku, već ispred svog vremena. To će i omogućiti ovaj trodnevni seminar na kojem će se usvajati nove tehnologije, razmjenjivati znanje, ukazivati na dobre i loše primjere iz prakse kako bi svo iskustvo koje se godinama sakupljalo kroz naš rad unaprijedilo i rad naših poljoprivrednika", rekao je ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek.

Na plenarnim predavanjima pod temama: Primjeri iz svijeta: Savjetodavne službe u Digitalno Doba, Savjetničke metode i vještine – novi pristup, Dobrobit životinja, Financijski instrumenti, Kulture kratke ophodnje, Zlatna žutica vinove loze, Pšenična trava prirodni dodatak prehrani, Bilanca kationa i aniona u hranidbi krava u predtelidbenom razdoblju, Povezanost standarda dobre proizvođačke prakse i kvalitete proizvoda animalnog podrijetla – uvjeti uspješnog poslovanja farme, Kap na kap - izazovi navodnjavanja sudjelovati će svi okupljeni savjetodavci, a uz plenarna izlaganja održavat će se i panel radionice po stručnim sekcijama.


Tagovi

HPŠSS Seminar Zakon o HŠPSS Tugomir Majdak Zdravko Tušek


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]