Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 22.07.2013.

Sastanak HPK i veleposlanika Bošnjaka

Poljoprivredni proizvodi za katarsko tržište moraju imati halal certifikat

Foto: Stock.xchng
  • 282
  • 13
  • 0

Voditeljica odjela za regionalni razvoj HPK Tajana Radić sastala se u petak, 19. srpnja 2013. godine u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova s veleposlanikom RH u Kataru Tomislavom Bošnjakom.

Sastanak je održan s ciljem da se koordinira te dogovore konkretni koraci u nastupu na katarsko tržište hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. Veleposlanik Tomislav Bošnjak je detaljno izložio prilike na katarskom tržištu poljoprivrednih proizvoda. Naveo je kako Katar nema dostatnu proizvodnju hrane, te da bi se osigurala uredna opskrba hranom to područje regulira Agencija za sigurnost opskrbe hranom. Agencija je regulatorna institucija, a operativni dio uvoza i izvoza hrane, kao i proizvodnju u inozemstvu, obavljaju tri tvrtke Hassad Food, Widom, Mawashi.

Veleposlanstvo RH u Kataru je u kontaktu s navedenim tvrtkama te im je predalo inicijalne ponude hrvatskih proizvođača hrane koje je pripremila Hrvatska poljoprivredna komora. Veleposlanik Bošnjak je istaknuo kako postoji zainteresiranost katarske strane za suradnjom te je najavio mogućnost posjeta katarskih tvrtki Hrvatskoj, ali je također naglasio da se radi o tek početnim pregovorima. Područja od interesa za katarsku stranu su uzgoj žitarica, uljarica, povrća i voća kao i prerada navedenih poljoprivrednih proizvoda te uzgoj stoke s proizvodnjom mesa i mliječnih proizvoda i uzgoj ribe (zainteresiranost za hrvatsku tehnologiju uzgoja tune). Veleposlanik Bošnjak je također upozorio da svi poljoprivredni proizvodi za katarsko tržište moraju imati halal certifikat.

Foto: Stock.xchng


Izvori

Hrvatska poljoprivredna komora


Tagovi

Katar Certifikat Halal Izvoz Poljoprivredni proizvodi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo