Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival maslina
  • 26.02.2018. 13:30

Saša Poldan šampion 3. Festivala maslina!

Šampion natjecanja, maslinar s najvećim brojem bodova na cijelom ocjenjivanju, ukupno 98.30 bodova, postao je Saša Poldan, no bilo je tu još sjajnih maslinara.

  • 232
  • 14
  • 0

Rezultati ocjenjivanja 288 uzoraka maslinovih ulja u Zagrebu na 3. Festivalu maslina, objavljeni su na "Maslinarskoj večeri" u GastroGlobusu na Zagrebačkom velesajmu. Voditelj dodjele bio je Mladen Stubljar, poznati novinar kojega poznaju svi maslinari u Hrvatskoj po osebujnom javljanju u poljoprivrednim emisijama HRT-a. Uzorke  je kemijski analizirala NIR analiza d.o.o., a organoleptičku ocjenu dao je panel senzorskih analitičara "Olea" iz Šibenika.

Za ekstradjevičansko maslinovo ulje, podijeljeno je ukupno 134 zlatnih, 57 srebrnih i 25 brončanih medalja. U kategoriji ulja miješanih sorti treće mjesto među zlatnim medaljama zauzela je Aurora Volarević (Mali Turini, Istra), drugo mjesto osvojio je Marko Arula (Buje), a pobjednik je Ursario d.o.o., Limski kanal. U kategoriji sortnih maslinovih ulja treće mjesto među zlatnim medaljama osvojio je Martin Adamič (Baredi, Izola, Slovenija) , drugo mjesto pripalo je Stanciji St. Antonio d.o.o. (Vodnjan) za karbonacu , a pobjednik je postao Saša Poldan, Veliki Mlun, Istra.

Šampion natjecanja, maslinar s najvećim brojem bodova na cijelom ocjenjivanju, ukupno 98.30 bodova, postao je Saša Poldan, Veliki Mlun, Istra. Na 3. Festivalu su se ocjenjivale i najbolje uljare, kao i najbolje maslinarske udruge. Kriterij je bio zbroj ocjena najbolja 3 uzroka prerađena u istoj uljari, odn. zbroj ocjena najbolja 3 uzorka maslinara iz pojedine udruge. 

Treće mjesto među uljarama osvojila je Uljara Torkop, druga je bila Uljara Benegnu, a najboljom među uljarama proglašena je Uljara Stancija San Antonio.  Treće mjesto među udrugama za najkvalitetnija ekstradjevičanska maslinova ulja osvojila je Udruga maslinarki Istre, druga je bila Udruga Agroturist Vodnjan, dok je 1. mjesto među udrugama osvojila udruga "Zagrebački maslinarski institut", s najvišom prosječnom ocjenom za tri uzorka ulja.

Foto: Vedran Stapić
 


Tagovi

Festival maslina Šampioni Zagreb


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]