Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Forum
  • 10.12.2013. 18:50

Šansa hrvatske poljoprivrede je na tržištu EU-a

U sklopu programa održale su se rasprave o utjecaju Zajedničke poljoprivredne politike EU na Hrvatsku i korištenju fondova EU u poljoprivredi

Foto: freepik.com
  • 176
  • 15
  • 0

"Zajednička poljoprivredna politika EU" skup je koji je u Osijeku organizirao Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH, a na kojem su sudjelovali i hrvatski zastupnici u EP-u. Biljana Borzan i Sandra Petrović Jakovina brojnim okupljenim proizvođačima ponudile su pomoć koju mogu ostvariti kako bi se što kvalitetnije promovirali na zahtjevnom europskom tržištu.

Dakle, treba koristiti prirodne komparativne prednosti koje naš kraj ima, kvalitetno ih prerađivati i kao završni proizvod ih plasirati na domaćem i velikom europskom tržištu. Uvjerena sam kako je to ključ prosperiteta razvoja istočne Hrvatske. Kada tome pridodamo vrlo kurentni ekološki predznak, autohtonost naših brojnih prehrambenih proizvoda i njihovu kvalitetu - uvjerena sam kako zaista ne bi trebalo biti nikakvih problema za našu poljoprivrednu djelatnost. To je vizija poljoprivrednog razvoja koju treba slijediti i vrlo praktično je primjeniti u uvjetima hrvatskog članstva u EU.“, izjavila je za medije Biljana Borzan.

Šansa hrvatskih poljoprivrednih proizvođača je u plasmanu tzv. premijskih proizvoda naše poljoprivredno-prehrambene djelatnosti. Za takve proizvode na europskom tržištu postoji izuzetno veliko zanimanje, osobito u skandinavskim zemljama, u zemljama Beneluxa, kao i u Velikoj Britaniji“, istaknula je Sandra Petrović Jakovina koja se posebno osvrnula na značaj plasiranja i promocije visokokvalitetnih hrvatskih poljoprivrednih proizvoda na EU tržištu.

Foto: freepik.com


Tagovi

ZPP Tržište Izvoz Biljana Borzan Sandra Petrović Jakovina Premijski proizvodi Promocija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]