Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salori 2014
  • 12.04.2014. 16:01

Salori pokazao bogatstvo slavonsko-baranjske regije

Sajamski prostor Pampas u Osijeku okupio je oko 120 izlagača lovne, ribolovne i turističke opreme iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, ali i oko 15.000 posjetitelja!

  • 242
  • 45
  • 0

Jučer je u Osijeku svečano otvoren Salori 2014. - Sajam lova, ribolova i turizma. Tradicionalno, svake godine u travnju, sajamski prostor Pampas, postaje mjesto okupljanja i susreta županijskih lovačkih saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina te streljačkih društava, a posjetili smo ga i mi.

Osječki sajam d.o.o. organizator je ove iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe. Ove godine, sajam se održava po jedanaesti put. Sajamska priredba je izvrsna prigoda, da pored prodaje opreme za lov i ribolov, prezentacije lovišta, trofeja i rada lovno bogatih županija i njihovih lovačkih saveza, predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatskih športsko-ribolovnih saveza, uz nezaobilaznu turističku ponudu, posjetitelji kušaju najbolje tradicijom začinjene fiš paprikaše, čobance i kotlovinu, ali i vina kontinentalnog porijekla te autohtone proizvode našeg podneblja. Također, sajam je izvrsna prigoda za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.

Ove godine, u organizaciji Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, održava se i Državno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, a za najhrabrije su dostupna i streljačka mjesta na kojima mogu isprobati svoje streljačke sposobnosti u praktičnom streljaštvu. Kad se tome pridoda i manifestacija natjecanja u lovu ribe udicom na plovak – SALORI kup na staroj Dravi, te izložba fotografija Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, sajamska priredba Salori svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi u organizaciji Osječkog sajma, ali i najbogatijih priredbi ove vrste u zemlji.

Bogata ponuda slavonsko-baranjske regije

Prirodno okruženje slavonsko-baranjske regije s bogatom lovnom osnovicom i ribljim fondom, obilje slavonskih šuma i riječnih tokova, kao i njena gospodarska obilježja, osnovni su temelj razvoja sajamske priredbe lova i ribolova. Uz sveobuhvatnu podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza, punu angažiranost i učinkovitost Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Kinološkog društva Osijek, te Osječkog sajma koji su profesionalno oblikovali i prethodnih deset, izuzetno uspješnih sajamskih priredbi, uvjereni smo da će jedanaesta priredba premašiti ostvarene rezultate.

Sve navedene aktivnosti organiziraju su s ciljem povezivanja svih relevantnih subjekata - jedinica lokalne samouprave, ustanova, asocijacija, udruga i tvrtki sa zadaćom razmjene znanja, iskustava, tehničko-tehnoloških dostignuća u svrhu zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti kako bi se postigla prirodna ravnoteža životnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta. Očuvanjem i unaprjeđenjem prirodnih uvjeta za razvoj lovnog i ribolovnog turizma, ostvaruje se direktan poticaj ukupnom razvoju turističke ponude, ruralnom razvoju i proširivanju kapaciteta kontinentalne Hrvatske.

Na taj način ostvaruju se preduvjeti za razvoj lovstva i sportskog ribolova i značajnu afirmaciju lovnog i ribolovnog turizma i sporta kao dio ukupne turističke ponude, koji će uz gastronomsku ponudu, vinske ceste i razvoj smještajnih kapaciteta pridonijeti ukupnom turističkom razvoju kontinentalne Hrvatske. Krajnji cilj je povećanje prihoda od lovnog i ribolovnog turizma, porast zapošljavanja u turističkoj djelatnosti, te povećanje potrošnje lokalnih poljoprivrednih, prehrambenih i ostalih proizvoda.

Donosimo i galeriju fotografija sa sajma Salori, a ukoliko još niste, predlažemo Vam da posjetite Pampas i uvjerite se u čaroliju koju ovaj sajam pruža.


Fotoprilog


Tagovi

Salori Fiš Čobanac Županijski savezi Lovački savezi Sajam lova Ribolov Turizam Streljačka društva Kotlovina Državno natjecanje u kuhanju fiša Salori kup Stara Drava Trofeji Lovište. Streljaštvo Pampas Osječki sajam Bogatstvo regije Baran


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]