• Sajam zimnice
  • 28.10.2016. 12:30

Sajam zimnice na Trgu bana Jelačića!

Ministarstvo poljoprivrede poziva vas na Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, od 28. do 30. listopada na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Foto: Ante Vidović
  • 1.523
  • 200
  • 0

U želji da se običaj pripreme zimnice ne izgubi, da se tradicijski proizvodi istaknu u odnosu na ostale proizvode na tržištu te da se pomogne malim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda i povezivanju s potrošačima, Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je projekt "Sajam zimnice i autohtonih proizvoda".

Drugu godinu zaredom Sajam zimnice i autohtonih proizvoda održava se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, od 28. do 30. listopada 2016. Posjetitelji će Sajam moći obići svaki dan od 8:00 do 20:00 sati, osim u nedjelju 30. listopada kada se Sajam zatvara u 13:00 sati.

Veliki interes posjetitelja prošlogodišnje manifestacije te zadovoljstvo izlagača, potakli su organizatore da ove godine omoguće sudjelovanje čak 118 izlagača iz svih hrvatskih županija, a u samoj organizaciji 2. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda, pored Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, ove godine sudjeluje i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika.

Ministar Tolušić poziva sve zainteresirane na sajam

Prvi Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, organiziran je prošle godine na središnjem zagrebačkom trgu na kojem se predstavilo 77 malih proizvođača koji proizvode zimnicu i druge autohtone proizvode, među njima i one čiji nazivi su zaštićeni oznakama iz sustava kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode.

"Naša zemlja ima bogatu gastronomsku tradiciju i ponudu, a naš je cilj da što više domaćih autohtonih proizvoda uskoro pronađe svoj put do europskih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla. Ministarstvo će uvijek biti na usluzi proizvođačima i pomagati im da zajedno dođemo do cilja. Zimnica se tradicionalno priprema u cijeloj Hrvatskoj, a tko nije vičan u vlastitoj kuhinji ili je željan novih ideja i okusa, neka nam se pridruži na trodnevnom sajmu u središtu Zagreba", poručio je ministar Tomislav Tolušić uoči otvaranja ovogodišnjeg Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.

Foto: Ante Vidović


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Tolušić Sajam zimnice i autohtonih proizvoda Zagreb


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Paprikafest is the best! XI. Paprikafest, Lug, Baranja, 3. i 4. listopada 2020. godine