Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani sunca
  • 21.04.2016. 15:30

Sajam zdrave hrane Dani sunca u Zadru

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda Dani sunca održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru.

Foto: Eko-Zadar
  • 266
  • 11
  • 0

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda "Dani sunca" održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru. Sajam kojeg organizira udruga "Eko-Zadar" održava se u povodu Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja.

10 sudionika ponudit će napitke, džemove, slatke i slane delicije, uporabne predmete i nakit, kreme, meleme, ulja i druge kozmetičke biljne proizvode te med i proizvode od meda.

Domaće likere i džemove donose OPG Aralica iz Šibenika i OPG Drago Drmić iz Zadra koji uz to nudi i kozmetičke proizvode među kojima i nevenovu mast. Program melema i ulja, biljne kugle, kao i biljne sirupe donosi PTO Nekić iz Biograda na Moru. Voćnim rakijama i likerima predstavlja se Kapronca d.o.o. iz Zagreba, dok Bokun d.o.o. iz Splita donosi voćna vina, ali i druge proizvode od bobičastog voća; sokove te džemove bez dodanog šećera od aronije, kupina, malina, višanja i ribiza.

Od pesta do badema i arancina

Sirupe, džemove, proizvode od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, donosi Socijalna zadruga Put iz Rijeke, a tome pridodaju i suvenire i uporabne predmete od keramike. Suveniri, uporabni predmeti i nakit izrađen od bračkog kamena asortiman su "Kamen dizajna" iz Zadra.

OPG Mladen Jezidžić iz Zadra donosi med i pčelinje proizvode, dok svoje dobro poznate delicije od suhih smokava predstavlja OPG Eugen Novaković iz Posedarja. Na sajmu "Dani sunca" prvi put sudjeluje Figa j.d.o.o. iz Zadra s ponudom aromatiziranih keksa, džemova, ušećerenih i slanih badema i arancina.

Radno vrijeme sajma 22. travnja je od 8 do 20 sati, a 23. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma "Dani sunca" podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.

FIESTA Štand na Danima sunca

U sklopu sajama "Dani sunca" 22. travnja 2016. od 13 do 15 sati štand će postaviti i projekt Grada Zadra - FIESTA (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions), Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima.

Građani će sve informacije o uštedi energije u vlastitom domu, kao i informacije vezane uz sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća od strane Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moći dobiti od Lane Hudetz, energetske savjetnice na projektu FIESTA. Obitelji s djecom će imati priliku rezervirati termin za besplatno energetsko savjetovanje, a moći će sudjelovati i u lutriji i osvojiti vrijedne, energetski učinkovite uređaje.

Foto: Eko-Zadar


Tagovi

Dani sunca Zadar Sajam zdrave hrane Eko Zadar Dan planeta Zemlje Proizvodi Med Likeri FIESTA


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB