Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani sunca
  • 21.04.2016. 15:30

Sajam zdrave hrane Dani sunca u Zadru

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda Dani sunca održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru.

Foto: Eko-Zadar
  • 278
  • 11
  • 0

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda "Dani sunca" održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru. Sajam kojeg organizira udruga "Eko-Zadar" održava se u povodu Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja.

10 sudionika ponudit će napitke, džemove, slatke i slane delicije, uporabne predmete i nakit, kreme, meleme, ulja i druge kozmetičke biljne proizvode te med i proizvode od meda.

Domaće likere i džemove donose OPG Aralica iz Šibenika i OPG Drago Drmić iz Zadra koji uz to nudi i kozmetičke proizvode među kojima i nevenovu mast. Program melema i ulja, biljne kugle, kao i biljne sirupe donosi PTO Nekić iz Biograda na Moru. Voćnim rakijama i likerima predstavlja se Kapronca d.o.o. iz Zagreba, dok Bokun d.o.o. iz Splita donosi voćna vina, ali i druge proizvode od bobičastog voća; sokove te džemove bez dodanog šećera od aronije, kupina, malina, višanja i ribiza.

Od pesta do badema i arancina

Sirupe, džemove, proizvode od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, donosi Socijalna zadruga Put iz Rijeke, a tome pridodaju i suvenire i uporabne predmete od keramike. Suveniri, uporabni predmeti i nakit izrađen od bračkog kamena asortiman su "Kamen dizajna" iz Zadra.

OPG Mladen Jezidžić iz Zadra donosi med i pčelinje proizvode, dok svoje dobro poznate delicije od suhih smokava predstavlja OPG Eugen Novaković iz Posedarja. Na sajmu "Dani sunca" prvi put sudjeluje Figa j.d.o.o. iz Zadra s ponudom aromatiziranih keksa, džemova, ušećerenih i slanih badema i arancina.

Radno vrijeme sajma 22. travnja je od 8 do 20 sati, a 23. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma "Dani sunca" podupire Grad Zadar, UO za gospodarstvo i obrtništvo.

FIESTA Štand na Danima sunca

U sklopu sajama "Dani sunca" 22. travnja 2016. od 13 do 15 sati štand će postaviti i projekt Grada Zadra - FIESTA (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions), Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima.

Građani će sve informacije o uštedi energije u vlastitom domu, kao i informacije vezane uz sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća od strane Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moći dobiti od Lane Hudetz, energetske savjetnice na projektu FIESTA. Obitelji s djecom će imati priliku rezervirati termin za besplatno energetsko savjetovanje, a moći će sudjelovati i u lutriji i osvojiti vrijedne, energetski učinkovite uređaje.

Foto: Eko-Zadar


Tagovi

Dani sunca Zadar Sajam zdrave hrane Eko Zadar Dan planeta Zemlje Proizvodi Med Likeri FIESTA


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]